Obrana preventívnym útokom ? To sme už zažili, nie ?

5. augusta 2015, cudzinec, Nezaradené

A v nejednom prípade, pričom ani nemusíme spomínať II.svetovú vojnu. Preventívne sa viedla obrana útokom už proti nejednej krajine, a nejakým divným riadením osudu to vždy skončilo útekom či porážkou tých, čo sa preventívne “ bránili „. Horšie je, že to vždy sprevádzali aj desaťtisíce či státisíce obetí, a pokiaľ zájdeme do absurdnosti – tak aj desiatky miliónov obetí, pretože Hitler “ preventívne “ bránil útokom záujmy nemeckého národa. Ako to dopadlo, to vieme.

Ale, keď vidím dianie v súčasnej Európe, spomeniem si (nielen) na osud jednej rodiny kdesi na Záhorí. Pokojne si vybudovala rodinné zázemie, domček, záhradu, deti chodili do školy a všetci boli spokojní. Až jedného dňa prišli zaujímaví susedia … a vedľa spokojnej rodiny sa začali diať divné veci. Najprv vyrástlo nelegálne smetisko, páchnuce na stovky metrov ďaleko. Potom sa noví susedia rozhodli, že sa s touto rodinou “ podelia “ o fekálie, či iný druh odpadu tým, že ho k nej prehadzovali cez plot, neskôr sa rozhodli, že ju odbremenia od starostí s opaterou domáceho psieho miláčika, ktorý neborák skončil v hrnci na sporáku. Časom si povedali (teda tí noví susedia), že prečo by sa mala spokojná rodinka v susedstve trápiť so zberom úrody zo svojej záhradky, keď ju môžu pozberať oni … hoci sa rozhodne nemienia deliť, vlastne jej nedajú nič. O čosi neskôr si povedali, že aj plot medzi rodinami je zbytočný, a hoci im nepatril, ani ho nestavali … začali ho rozoberať a odnášať do výkupu železného šrotu, keď …

Predstavte si, tá nevďačná, spokojná rodinka, ktorá si kedysi vybudovala svoje zázemie, sa začala na svojich dobrých a priateľských susedov, ktorí sa s ňou chceli deliť o všetko, – sťažovať. Vraj sú neprispôsobiví, robia problémy, kradnú, z ich dvora sa šíri nepríjemný zápach a znepríjemňujú život aj jej tým, že fekálie prehadzujú cez plot, nadávajú jej členom, či kradnú (aká to drzosť, obviniť niekoho z kradnutia, keď sa len chce podeliť o to, čo je vaše) jej majetok, úrodu zo záhrady a dokonca aj ukradli a zožrali psa, ktorého mala ako svojho člena rodiny.

No predstavte si … toľko cirkusu kvôli niekoľkým hovnám, pár nadávkam, či sprostému bundášovi … to nechápu, že ich noví susedia sa chceli len najesť, a prečo by sa mali prizerať, ako niekto kŕmi psa, keď pes  môže nakŕmiť ich – rodinu. Neuveriteľné, nie ?

Veru, aj iní to videli ako neuveriteľné a ihneď sa postavili na obranu prisťahovanej rodiny, lebo je vraj utláčaná … vraj jej nechce dať nikto životný priestor, všetci sa k nej chovajú ako rasisti, a to len pre také bezvýznamné veci, ako je deľba o to … čo síce nesadili, nepestovali, ale – veľmi radi zožali. Taká neprávosť … však aj oni chcú žiť, a hádam nevadí, že aj na cudzom … keď je to v prospech ľudí, nie ?

Bývalá spokojná rodinka sa nakoniec musela vysťahovať, lebo nepochopila, že susedské spolunažívanie si vyžaduje nejaké obete … zniesť napríklad “ vôňu “ hovien na dvore, kašlať na to, že jej niekto ukradol a zožral psa, zasadiť a vypestovať – aby susedia mohli úrodu pozbierať, proste táto spokojná rodinka bola nielen spokojná, ale aj plná chamtivosti a rasistických predsudkov … však sa nechcela deliť, nie ? Iste, zákon jej zaručoval právo na užívanie majetku a jeho ochranu … ale potrebovala by zákon, keby nevystrájala sprostosti a delila sa … ako sused žiada ? Nie, nežiada … sused – káže.

Veru, spomenul som si, lebo v týchto búrlivých dňoch, keď sa situácia vo vzťahom s Ruskom vyostruje, som pochopil, že Rusko je ako tá slušná a spokojná rodinka na začiatku príbehu. Žije si, nestará sa … je to proste národ chamtivcov, ktorí sa nechce deliť s tými, čo tiež chcú … je to národ chrapúňov, ktorí si bezočivo volia na svoje čelo tých, ktorí sa nechcú deliť s tými, čo naťahujú svoje pazúry spoza plota Ruska … a preto sa treba tejto ruskej chamtivosti okamžite brániť – rozmiestniť vojská a zbrane okolo jeho hraníc, ukázať, že ak sa nebude deliť o to, čo mu patrí – tak si to vezmeme aj sami, nie ? Však sme demokrati, ide nám len o slobodu, nič viac …

Kradnúť, klamať, sľubovať a neplniť … všetko dobré, ak sa dosiahne požadovaný cieľ. Čo tam po tom, že doteraz žiadna vláda nesplnila ani čiarku z toho, čo pred voľbami sľúbila … že rozpredala, rozdala a rozkradla, čo sa jej do pazúrov dostalo, ale bola predsa – slobodne a demokraticky zvolená, nie ? A rozdávala tým správnym smerom, nie ?

Neviem … hovorí sa, že kto čím bojuje, tým aj padne. Jedno viem určite – kto chce v cudzom (zločinnom) záujme bojovať s kýmkoľvek, platiť cech za kohokoľvek (spoza plota) – nemám proti tomu absolútne nič – ale nech postaví do prvej línie svoj majetok, svoje peniaze … a v prípade potreby aj svoju rodinu. Nech ukáže príklad, ako sa to má robiť … však prinajhoršom sa bude chodiť klaňať hrdinom na cintorín, nie ? Ak sa teda bude možnosť klaňať … ak bude na to miesto, a bude sa mať kto klaňať …