Brusel nepotrebujeme . .. a na jeho pravidlá treba kašlať ! !!

23. septembra 2015, cudzinec, Nezaradené

Zástupca štátu, ktorý manipulovaním s hospodárskymi výsledkami okradol a podviedol ostatných partnerov v menovej únii, sa snaží na posmech sveta pripomínať ostatným krajinám – pravidlá. Zasmejme sa, a kašlime na jeho táraniny. A ak žiada rešpektovanie dohôd a pravidiel, nech Grécko vydá všetkých zločincov, ktorí spôsobili finančnú krízu, nahradí škody, ktoré ostatným krajinám spôsobilo a zaplatí sankcie, ktoré sú určené za nedostatočnú ochranu krajín v priestore Schengenu … a potom možno bude môcť jeho zástupca niečo hovoriť o pravidlách.

Grécko a Taliansko sú priamymi vinníkmi utečeneckej krízy. Neplnili si svoje povinnosti (nič nové pod slnkom), a spôsobili súčasný stav. Spoluvinníkom je aj Brusel, ktorý viedol len prázdne reči o zastavení lodí s utečencami, a v skutočnosti sa len nemo prizeral, ako sa rozmohol obchod s utečencami, ako niektoré krajiny na tom profitujú vo forme predaja lodí a iného vybavenia, ako dokonca v tomto obchode “ idú “ aj vysokopostavené politické špičky.

Brusel je vinníkom aj preto, že v rozpore s Lisabonskou zmluvou podporoval vznik konfliktov na Blízkom východe, či na Ukrajine. Ukrajinci vo väčšine utiekli do Ruska, žiaľ utečenci z Blízkeho východu sa hrnú na európsky kontinent … a mimochodom, je zjavné, že sa vo väčšine prípadov jedná o ekonomických migrantov, ktorí neutekajú pred vojnou a rozhodne nemajú v pláne návrat do rodných krajín ani po skončení konfliktov.

Brusel neurobil pre mier a pokoj vo svete absolútne nič …

Pravidlá, ktoré nerešpektujú tí, čo ich vytvorili, treba jednoducho ignorovať. Neplatiť žiadne pokuty – pokiaľ nemuseli platiť Grécko, Taliansko, Írsko, Španielsko či Portugalsko – nie je dôvod, aby sme platili my. Tým skôr, že nás niekto núti, aby sme znášali následky škôd, spôsobených inými. Nehovoriac o tom, že Slovensko si svoje povinnosti v otázke ochrany hranice Schengenu plní poctivo a v súlade s dohodami.

Rozpad únie ako katastrofický scenár ? Nedajte sa vysmiať – táto potemkinova dedina nie je nič iné, len novodobá forma koncentračného tábora, určeného pre ovládanie národov a zničenie ich nezávislosti. Čím skôr sa rozpadne, tým menej škôd budeme musieť likvidovať.

Lisabonská zmluva je bezcenný zdrap papiera, nehodný toho, aby sme si s ním vytreli istú časť tela … ani tá si totiž nezaslúži takú pohanu !