Petíciou . .. k neľudskosti voči vlastnému národu

25. septembra 2015, cudzinec, Nezaradené

Pomáhať je krásne … s tým plne súhlasím, ale nemôžem sa ubrániť dojmu, že niektoré petície slúžia výhradne na zviditeľnenie autorov. Alebo – skôr pokrytecké gesto, že niekomu na trpiacich záleží … no márne hľadám, že by niekto a niekde organizoval petíciu pre trpiacich z vlastného národa.

Koľko ľudí zomrelo, lebo nemali na lieky ? Koľko žien a matiek je týraných, lebo napriek platným zákonom sa obvykle koná až vtedy, keď sa niečo stane ? Koľko detí pobieha po osadách polonahých, bez šance na lepšiu budúcnosť ? Koľko detí v osadách má – deti ? Koľko dôchodcov spáchalo samovraždu, lebo nedokázali zvládnuť ťažký život a nedostatok prostriedkov ? Koľko nezamestnaných spáchalo samovraždu, alebo sa utápa v alkohole, lebo nikde nenašli pomoc ? Koľko rodín sa rozpadlo, lebo rodičia z dôvodu sociálnej núdze stratili aj to najcennejšie – vzájomnú úctu a lásku ?

Koľko rodín skončilo na ulici, lebo ich o strechu nad hlavou pripravila bezohľadná doba a úžerníci, ktorí z nej ťažili ?

Koľko ľudí dnes pri pokladni v hypermarkete so strachom rátalo drobné v peňaženke, a dni do najbližšej výplaty, či sociálnej dávky ? Koľko duševne chorých strávi celý život medzi štyrmi stenami, pretože štát nezaujímajú, a zariadenia s denným pobytom  pre ľudí s ich diagnózou – neexistujú ?

V Rakúsku pre bezohľadnosť zločincov (a nielen medzi pašerákmi ľudí, ale aj vo vysokej politike) zomrelo 71 ľudí … na Slovensku trpia desaťtisíce … dlhé dni, mesiace, roky, desaťročia … koho zaujímajú ? Prečo sa v mene ich potrieb nerobí taký mediálny cirkus, hoci sú občanmi tejto krajiny, mnohí z nich nechali najlepšie roky pri jej budovaní a neraz aj vlastné zdravie ?

Keď sa budete podpisovať pod rôzne výzvy k ľudskosti, skúste si položiť jednu otázku – nájdete odvahu, aby ste išli za tými, ktorí v tejto krajine trpia a povedali im do očí – pre vás nemáme nič, ale z vášho dáme iným, lebo je to podľa nás správne ??? Skúste im povedať do očí, hrdo a vzpriamene – budeme z vášho rozdávať, hoci vy ste sa museli roky uskromňovať a budeme rozdávať tým, ktorí nielen s najväčšou pravdepodobnosťou nechcú ostať v tejto krajine, ale dokonca aj vami pohŕdajú ? Skúste im povedať – budeme z vášho rozdávať, aby sme minimalizovalí následky nešťastia, spôsobeného zločincami v politike ?

Dokážete to ?