Pišťanie potkanov silnie . .. loď sa potápa

26. septembra 2015, cudzinec, Nezaradené

Keď sa začínajú mazať diskusné kontá v údajne nezávislých médiách, niečo sa deje. Zaujímavé je, že administrátori na otázky neodpovedajú, alebo sa vyjadria veľmi vágne … akoby len formálne. Ešte zaujímavejšie je, že pred istým časom osočovali Pravdu z jej previazanosti na SMER-SD, či niektorých jej členov … ale tieto praktiky využívajú práve jej kritici. Prečo ?

Niekto sa niečoho bojí. O mnohom svedčia aj blokované diskusie k niektorým spoločenským témam – napríklad v známom SME sa už prakticky nedá diskutovať k čomukoľvek, čo sa týka homosexuálov, utečencov, Izraela, Rómov, americkej politiky na Blízkom východe … naopak, len výnimočne sú “ chránené “ diskusie k príspevkom, dotýkajúcim sa Ruska, hlavne z pera istej, treťotriednej autorky. Ešte zaujímavejšia je politika správy diskusií – skoro pravidelne sa tratia kritické príspevky na adresu únie, jej predstaviteľov, Bieleho domu … dá sa povedať, že tieto diskusie sú dokonale vyčistené od všetkého, čo sa vlastníkom média – členom redakcie – nehodí. Zdá sa, že niekto sa veľmi bojí tak často omieľanej slobody slova.

Ešte zaujímavejšie je, že astronomickou rýchlosťou pribúdajú jednostranné príspevky v určitých témach … nedávno sme sa smiali s kolegom, že jeden diskutér dokázal za necelých päť minút splodiť tridsaťjeden obsiahlych príspevkov k dvom témam … asi mal viac sekretárok, nie ?

Loďka sa zjavne potápa, pretože aj tie správy, ktoré sa blížia objektívnosti, sú často orezané … a niekedy je zábavné porovnanie slovenskej verzie s originálom. Napríklad sa zverejní, že Rusko sa s Ukrajinou dohodlo na zimných odberoch plynu … čo vyvoláva zdanlivý dojem ústupu Ruska z pozícií, keďže kyjevský režim pár hodín predtým obmedzil ruskú leteckú prepravu nad ukrajinským územím … ale pritom z iného zdroja sa objaví, že pri rokovaniach o cenách a dodávkach padla aj výzva s upozornením, že ak Kyjev neprestane poškodzovať ruské záujmy, Kremeľ predbežnú dohodu ešte prehodnotí. Hlavne, že sa v hlavných správach objavia bombastické zábery z “ mohutnej “ demonštrácie krymských Tatárov … ktorých prišlo priam neuveriteľných … pár stoviek !!!

Pozriete videá na Youtube a chcete vložiť odkazy, aby ľudia videli, aká je skutočnosť … smola. Aj tie dve videá, ktoré prežili čistku, zmizli skôr, než stihli byť v plnom rozsahu – prehraté. A objavila sa infantilná hláška – k tomuto obsahu nemáte povolený prístup … no, demokracia je naozaj zázrak. Skôr – fraška …

A tak sa ani verejne nedozvieme, že údajné nadšenie Nemcov z možnosti pomáhať utečencom veľmi rýchlo vyprchalo, keď došlo k niekoľkým bitkám a zisteniu, že ich život v Nemecku bude financovaný – z nemeckých daní. Pretože Nemci dlhodobo žijú v absurdnej ilúzii, že sú najväčším prispievateľom do rozpočtu únie. Z hľadiska vložených prostriedkov je to možno aj pravda, ale ak by sa komplexne prehodnotili vklady a zisky jednotlivých krajín, asi by sme sa veľmi divili … systém je totiž nastavený ako kolotoč, takže čo Nemec dá Slovákovi, Čechovi, Maďarovi alebo Rumunovi,  skončí okružnou cestou vo vrecku – nemeckej firmy ako podpora pri tvorbe pracovných miest za žobračenku v otrockých podmienkach … ktoré by samotný Nemec asi opľul.

Keby som oslavné klamstvá na adresu súčasného absurdného systému vedel využiť inak, to by mi bolo sveta žiť … niekedy ma napadne, že ak by olizovači Bruselu zmenili odbor a dali sa na olizovanie poštových známok … tak by skončila všetka papierová korešpondencia v koši, lebo by bola doslova premočená… teda, ak by sa predtým olizovači neutopili … vlastne, možno by to bolo celkom zábavné, pozorovať ich, ako sa plahočia vo vlastnom svinstve, nie ?

Pišťanie francúzskeho prezidenta, že niektoré krajiny by mali uvážiť, čo znamená členstvo v únii, je najlepším dôkazom, koľko dier má spoločný Titanik. Jeho preferencie neustále klesajú, v pozadí je hrozba prešetrovania niektorých jeho podivných krokov v nedávnej minulosti … nuž, musí nejako odpútať pozornosť. Komické je, že on ako kritik porušovania pravidiel únie a eurozóny dnes nabáda, aby sa tieto pravidlá – porušovali. Ktovie, možno z neho bude čoskoro aj komunista, hoci nimi zatiaľ opovrhuje …

Chápem, ťažko sa pripúšťa myšlienka, že Brusel je v súčasnosti dokonale sterilným hniezdom na zrod novej, neokomunistickej diktatúry … ťažko sa vysvetlí ľuďom, prečo bolo niečo podobné v minulosti postavené – mimo zákon. Nehovoriac o skutočnom unikáte – nominácii Saudskej Arábie do čela Rady OSN pre – ľudské práva.

Musím svetovým politikom zagratulovať, lebo takto by som sa nevedel “ ošťať “ ani v centre hurikánu, nie ešte v sterilnom prostredí konferenčných sál … asi sú už tak dlho po krk v hnoji, že im to ani nevadí … však človek si zvykne na všetko, nie ?