Oportunisti vedia skoncovať s hladom a chudobou vo svete . ..

11. októbra 2015, cudzinec, Nezaradené

Priznám sa, zásluhou oportunistov, či presnejšie jedného – som prišiel na to, ako skoncovať s hladom či smädom vo svete.

Hovorí sa – daj blbcovi knižku, prečíta si, neoverí a bude tvrdiť – je to pravda, lebo niekto to predsa napísal … a podpísal. No, napísaného som videl veľa, ešte viac podpísaného … a často to boli do nebies kričiace blbosti.

Ale, keďže sa tak klaniame modle priemeru, prečo nie … potom môžeme ľahko skoncovať s hladom vo svete. A čuduj sa, človeče … nepotrebujeme na to ani peniaze, ani charitu, stačí len pohýbať závitmi. Takže, ako na to ?

Podľa oportunistov (neviem, niekto by skôr povedal duševne chorých) platí rovnica – ak sedí pri stole Jano, ktorý má na tanieri pred sebou pečené kura, a Fero, ktorý má pred sebou len pivo – odchádzajú spokojní obaja, lebo sa napili i najedli. Ako ? Nuž, podľa zákona priemeru nezjedol Jano celé kura, ale len polovicu – druhú priemerne zjedol Fero. A s pivom je to rovnako – Fero nevypil celé, ale len polovicu, lebo pri stole sedel aj Jano.

Takže, ak niekde v Etiópii postavíme veľký stôl, za ktorý si sadne sto chlapov s miskami rizota, a oproti nim posadíme stovku hladujúcich, ktorí sa budú pozerať, od stola odíde – dvesto najedených. Aké jednoduché, nie ?

Ak na Slovensku posadíme na lavičku desiatich riaditeľov, ktorí majú lukratívnu a dobre platenú pozíciu, a vedľa nich posadíme desať nezamestnaných, čo dostaneme ? Dvadsať ľudí s celkom dobrou pozíciou a primeraným platom, lebo štatistika nepustí !

Ak si sadnú vedľa seba Jožo, ktorý má tri domy, päť áut a dve jachty, je boháčom aj pod lavičkou sediaci Miro, ktorý nemá nič, spáva pod mostom, ale v priemere má poldruha domu, poltreťa auta a jachtu. Skvelé, nie ? Tak jednoducho vyriešená bieda.

Ako je to s tými, čo pracujú za minimálnu mzdu ? Koľko percent ich je naozaj na Slovensku ? Nájdeme v štatistike, hovorí oportunista. Nie, medzi ľudí nemusím chodiť, lebo to nie je objektívne, dodáva šialene mávajúc rukami. Prečo ? Lebo sa bojí !!! Keby na Spiši, Orave, Kysuciach tvrdil, že minimálnu mzdu poberá len 4,7% pracujúcich, lebo to hovorí oficiálna štatistika … tak sa už nenaje rukami, a zrejme bude jedlo prijímať – slamkou, alebo hadičkou.

Podľa portálu podnikam.sk – z 11.júna 2015 napríklad v pohostinstvách a reštauráciách stúpla priemerná mzda na neuveriteľných 371 €. Alebo v maloobchode na “ úžasných “ 582 €. Niečo však v tejto štatistike (a rovnako aj vo väčšine ostatných) nenájdete – nezistíte, koľko hodín si musela predavačka, servírka alebo kuchárka odpracovať, aby dostali ten svoj vskutku “ úžasný “ žold. Ak uveríme štatistike, že za minimálnu mzdu pracuje 4,7% ľudí … nedajte sa vysmiať, veď je to sprostosť, ktorej naozaj uveria len hlupáci a propagujú ju – podvodníci… je jedno, či politickí, alebo iní. Nehovoriac o tom, že napriek snahe som akosi neobjavil zamestnancov v tomto kšefte, ktorí by pracovali deväť hodín. Väčšina – desať, dvanásť, nájdete aj takých, čo šesťnásť s pripomienkou, že len každý druhý deň, lebo po šestnástke robia “ len “ desiatku … alebo pracujú v hypermarketoch štýlom – každý druhý deň maxi-smena – a počas dňa medzi týmito maxi-smenami voľno, s maličkým háčikom – pohotovosť na drôte, ktorá iste “ len náhodou “ obvykle končí – povolaním do párhodinovej výpomoci. Bez príplatku …

Nie, nie … všetci čašníci a predavačky sú hnusní klamári, však priemerná mzda je úplne inde, vyše dvojnásobná, určite majú viac …

A nielen oni klamú, však aj takí šoféri v osobnej doprave sa majú priam skvele … päť alebo šesť stoviek na výplatu, to predsa nie je minimálka … no, naozaj nie je. Nikto totiž neprezradí, že za kolečkom síce šofér nestrávi viac ako osem-deväť hodín (ako nedávno priznal nový sused), ale ďalšie tri-štyri hodinky strávi na stojkách (teda pauzička kdesi na parkovisku), ktoré už nikto nepreplatí, lebo to mal predsa – voľno !!!

Ale … oportunisti, klamári a špekulanti budú stále tvrdiť, že jedno kura na jednom tanieri pri štyroch ľuďoch za stolom znamená, že v priemere každý spucoval štvrťku, rozhodne nie je hladný … a hen tí traja, čo sa hladu zúfalo váľajú na trávniku obďaleč, to sú simulanti …

Ešte, že oni nie sú priemerní … skôr nadpriemerne arogantní, a verme … život všetko spravodlivo zúčtuje. Až budú raz dostávať žobračenku v podobe dôchodku a sťažovať si, pripomeňte im, že v priemere sa majú veľmi dobre, a ich životná úroveň stále rastie … a neurážajte ich nejakou pomocou, či almužnou – však to nepotrebujú, sú predsa bohatí …

Koľko ľudí na Slovensku dostáva minimálnu mzdu ? Štatistiky a im veriaci “ ľudia “ tvrdia, že len 4,7%. Ja tvrdím, že viac ako 60% … ak majú pravdu tí prví, nemal by existovať hlad a bieda, nemali by existovať zadĺžení ľudia a všetci by mali chodiť po uliciach šťastní a usmiati – od ucha k uchu.