. . . u nás v Hlupákove

11. októbra 2015, cudzinec, Nezaradené

Musíme dať jasne najavo, že nesúhlasíme a sme ochotní tvrdo obhajovať svoje stanoviská

Najavo sme dali, tvrdá je akurát naša naivita a viera, že na moste rovnocenne dupe – blcha so slonom. A niekedy sa správame skôr ako natvrdlí … nie principiálne.

Tvrdiť nezamestnanému Ferovi pred krčmou, že sa má vlastne dobre, pretože podľa štatistiky má priemerný mesačný príjem osemsto euro … môže len samovrah, ak vie, že Ferov priemer robí krčmár Jano, ktorý mesačne berie tisícšesťsto …

Paradoxne, v tejto dobe máme dosť samovrahov, ktorí podobné štatistiky obhajujú ako Písmo sväté … nuž, aj blbci sú len dietky Božie … prečo samovrah ? Lebo raz sa jemu môže stať, že jeho priemer bude robiť nejaký krčmár, aj keď uznávam, nemusí sa volať – Jano.

Z Washingtonu zaznievajú pobúrené výkriky, že niekoľko ruských rakiet dopadlo na územie Iránu … Iránci to síce popierajú, ale čo tam po nich, však strýčko Sam to musí vedieť lepšie, nie ?

Niekedy mám pocit, že (nielen) vo Washingtone robia spravodajstvo – sadomasochisti … najprv opakovane vrazia hlavou do betónového múru, a potom žalujú vlastníka, že nedal na múr nápis – nebúchať hlavou, môžete si spôsobiť úraz … podobne to totiž funguje aj v oficiálnych vyjadreniach – najprv priznajú, že o raketovom útoku sa dozvedeli od tých, čo ho realizovali …. dokonca niekoľko hodín po jeho ukončení … a potom tvrdia, že na svojich satelitoch videli, ako rakety zasiahli cudzie územie … vari pred svojimi tvrdeniami opracovávali hlavami niekoho múr ? Ktovie, možno bol Barackov … otázkou je, kam asi svet speje, keď spája svoju budúcnosť s informáciami od – vybitých mozgov.

Aj by som sa nad udalosťami posledných mesiacov smial, nebyť toho … že môžu raz negatívne zasiahnuť aj naše životy. A verte-neverte, musel som prehodnotiť aj niektoré svoje myšlienky … napríklad, včera bol za mnou kamarát, vraj či nemám požičať tisíc jevri … už-už som chcel povedať, že mám, ale spomenul som si na Ukrajinu a radšej som povedal – nemám. Prečo ?

Nuž, od východu vanie nová móda … dlžníci odkazujú veriteľom, že ak nepristúpia na ich podmienky splácania dlhov, tak im neposkytnú tú (zmluvnú) výhodu, že svoje dlhy – budú podľa zmluvy aj splácať. No a viete … kamoš túto divnú logiku žerie, ešte by sa mohlo stať, že nakoniec povie mojim deťom, aby v rámci solidarity zaplatili dlh, ktorých ich fotrovi – urobil on. Šak čo tam po tom, že s ním rodina nie sú … no nie ?

Veru, svet sa rúti do horúcich pekiel …

O morálke hovoria kadejakí ľudia … a slušnosti, ochrane práv … napríklad takí, ktorí ešte nedávno pre malé dlhy na ešte menších chudákov súdy a exekútorov zháňali, dnes obrátili a tvrdia – dlžníka treba chrániť pred bezočivým veriteľom, ktorý má už dosť okrádania a nechce už s dlžníkom nič mať … čo si to ten vagabund veriteľský dovoľuje ???!

Šak dávať na sekeru je svätá vec … neskôr sa už nájde nejaké “ hoviadko „, ktoré to zaplatí – zo solidarity, nie ?

Ale, viete … nikomu nechcem zle, a keď sa teda už teda tak obrátili a hovoria, buďme ľudia a zaplaťme cudzie dlhy … tak buďme ľudia, popozerajme ich majetky, a zaplaťme nimi dlhy tých, čo si od nich požičali a nemôžu – či nemohli splatiť. Šak sme ľudia, nie nejaké prasce … no nie ?

Ináč, podľa posledných štatistík zarábajú občania únie v priemere 1999,14 € mesačne … ale sa máme dobre, však ?