Obchod so vzduchom . ..

8. novembra 2015, cudzinec, Nezaradené

Podporíme, pomôžeme … osamostatníme sa od závislosti na Rusku a budeme využívať bridlicové ložiská plynu a ropy …. zjednotíme postup pri vyjednávaní cien plynu s Ruskom …

A potlesk potrimiskárov dunel diskusiami – konečne sa zbavíme závislosti na Rusku … všetci poslušne dupali do taktu, najmä diskutér pod menom Pupušš…. a ľubovoľnými koncovkami, ktorý ma v diskusii verejne osočil, že som si (citujem) robil prču z obetí sovietskej okupácie Československa v auguste 1968 … aj touto cestou mu pripomínam, že mi sľúbil zverejnenie citátov, kde som tak robil. No … len akosi zmizol, najprv údajne do obchodu, neskôr už reagoval len detským bu-bu-bu, že vraj či mu dám súhlas, aby zverejnil hnoj, ktorý publikujem … a stále pripomínam, že som žiadal, aby zverejnil to, čo vyššie tvrdil v súvislosti s okupáciou Československa … pretože som naozaj zvedavý, hlavne z dôvodov, ktoré on nepozná.

Ale späť … bridlicový plyn alebo ropa sa nekonajú. Vyšiel síce propagandistický žvást z dielne ČTK, dnes často posmešne prezývanej Česká Trolovská Kancelária, že v rokoch 2005 – 2012 vznikli v USA státisíce pracovných miest v tomto segmente, no … nedozvedeli sme sa, koľko ich v súčasnosti ešte zostalo, ani to, aké sú reálne výnosy v porovnaní so škodami, ktoré tento spôsob ťažby napácha na životnom prostredí. A určite sa ani nedozvieme, pretože ťažba z bridlíc je rovnaká bublina (ak nechceme úplne zdevastovať planétu), ako svojho času “ zúfalé “ tvrdenia dua vojnových zločincov Bush – Blair o zbraniach hromadného ničenia v Iraku … hoci, vlastne sa ich zúfalej snahe ani veľmi nedivím, pretože nejaké tie zbrane, či skôr technológie na ich výrobu predala administratíva R.Reagana do Iraku (vedeného S.Husajnom) v roku 1987, na sklonku iracko-iránskej vojny. Čo ak by ich niekto našiel ? Alebo – čo ak by niekto našiel dokumenty, potvrdzujúce tento naozaj “ humánny “ kšeft ?

A tak nielen Slovensko, ale aj iné krajiny východnej a strednej Európy uverili obchodníkom so vzduchom, že ak ich podporia na križiackej výprave proti Rusku (napríklad podporou sankcií, či reverzným tokom plynu na Ukrajinu v rozpore s uzatvorenými zmluvami s Ruskom), že sa odtrhneme od jedovatého ruského “ cecka “ a budeme nezávislejší.

A skončilo to ako obvykle – “ solídni “ partneri nám s prepáčením “ ošťali “ plot a vyšpinili sa na rohožku pred bytom, aby zazvonili a bezočivo požiadali o toaletný papier. A tak sa pomaly približuje koniec éry inkasovania poplatkov za transport plynu cez slovenské územie, pretože naši “ partneri “ sa poza naše chrbty dohodli – áno, s Ruskom – na dokončení vetvy plynovodu, ktorá obchádza Ukrajinu a … áno, aj Slovensko.

Pretože bližšia košeľa ako kabát … a čo tam po nejakých dohodách a dodržiavaní pravidiel, keď zacinká mešec s peniazmi, no nie ? A tak zarobí Berlín či Ankara, a Slovač opäť utrie naprázdno, lebo uverila tým, ktorí ju aj v minulosti neraz bezohľadne a bez akýchkoľvek zábran – podviedli.

A tak zisťujeme, že sme ešte stále členmi RVHP, hoci sa to dnes honosne nazýva Európska únia, a vôbec to neriadi Moskva. Prečo ? Pretože dnešný zmysel skratky RVHP presne zodpovedá tomu, čomu sme sa kedysi smiali – Radujme sa, Veseľme sa, Hovno máme, Podeľme sa. … ale teraz si za to môžeme len sami … len škoda, že na to doplatia opäť len obyčajní ľudia, teda slovenský národ, ktorý je len obeťou špinavej hry politikov.