Vinníci tejto tragédie (ale aj iných) sedia v Bruseli, alebo prisluhujú Bruselu

14. novembra 2015, cudzinec, Nezaradené

Žiadna tesnejšia európska spolupráca nezastaví vlnu terorizmu, ktorá už dlhšie zaplavuje európske krajiny. Slovenský prezident nehovorí pravdu, a jeho vystupovanie už dlhšie vyvoláva pochybnosti, koho záujmy vo funkcii prezidenta vlastne zastáva.

Vinníkmi za tragédie na európskom kontinente sú ľudia, ktorí vyvolali nepokoje na Blízkom východe, vyzbrojili a podporovali rôzne údajné vlastenecké (opozičné) skupiny, ktoré sa násilím pokúsili dostať k moci, a rozvrátili krajiny, v ktorých pôsobili. Vinníkmi sú ľudia, ktorí svojimi verejnými vystúpeniami spôsobili vznik a pokračovanie masových pochodov imigrantov do krajín európskej únie. Vinníkmi sú ľudia, ktorí si neplnili povinnosti, vyplývajúce z ochrany schengenskej hranice.

Pozorne sa pozrite na utečencov a hlavne na to, kto prichádza a ako sa správa.  Prevažujú mladí a slobodní muži … kde sú ich rodiny, trpiace v občianskych konfliktoch ? Pozrite sa, ako sa utečenci chovajú k svojim hostiteľom – ich nároky rastú zo dňa na deň, neustále vyvolávajú násilnosti v utečeneckých táboroch, ničia majetok krajín a národov, ktoré ich prijali. Nie, títo ľudia nehľadajú pokoj a ochranu pred krvavým konfliktom … títo ľudia sú nositeľmi konfliktu, ktorý roznášajú všade, kam prídu. Pozrite sa na severské krajiny … aké podmienky ponúkli utečencom, a akej vďaky sa dočkali. Všade, kde utečenci vkročia, dochádza pravidelne k nepokojom, rastú výdavky na výkon činnosti bezpečnostných zložiek – a kto to platí ? Obyvatelia krajín, ktorí prejavili na základe rétoriky politikov solidaritu …

Hľadal som na internete (asi zle), kde a kedy vyjadril slovenský prezident sústrasť obetiam tragédií … a našiel som veľa zmienok, či už to bolo malajzijské lietadlo nad Ukrajinou, alebo pád lietadla vo francúzskych Alpách … či momentálne posledné udalosti v Paríži. Ale nenašiel som ani jedinú !!! zmienku, že by vyjadril sústrasť obetiam tragédie ruského lietadla v Egypte … prečo ? Len pre ilustráciu, v súvislosti s pádom ruského lietadla vyjadrili sústrasť o.i. aj francúzsky či americký prezident, alebo nemecká kancelárka …

Ak chce európsky kontinent pokoj, nepotrebuje užšiu jednotu, ako tvrdí slovenský prezident, ale naopak pevné pravidlá a hlavne – odňatie moci a vplyvu politikom, ktorí si svoje pozície betónujú za pomoci vyvolávania konfliktov na rôznych miestach sveta. Ak chceme pokoj, musíme donútiť politikov, aby sa zaujímali o problémy vlastných štátov a národov, a nezasahovali do vnútorných záležitostí iných krajín.

Ak chceme naozaj pokoj, musíme sa bez milosti zbaviť ľudí, ktorí stavajú cudzie záujmy nad – národné záujmy. Keď niekto chce slúžiť rôznym špekulantom a politickým gašparkom v Bruseli alebo Washingtone – nikto mu nebráni, môže tam ísť a napríklad leštiť kľučky na dverách, alebo topánky. Ale moc nad krajinou alebo národom do rúk sluhu – nepatrí.