Keď už o tom plyne, máte ho . .. na Kryme

28. novembra 2015, cudzinec, Nezaradené

Servilné stádo podpísalo či splodilo list, vyjadrujúci nesúhlas s plánom obchádzky Ukrajiny pri distribúcii plynu. Paradoxne ho podpísali práve tí, ktorí servilne tlieskali zmareniu novej vetvy plynovodu cez vlastné územie a dnes sa divia, ako ich prešťal údajný “ najlepší “ spojenec v rámci únie – Nemecko. Ono … keď niekto nechápe význam slova diverzifikácia, presnejšie to, čo zaznieva v pozadí … niekedy aj utrie hubu naprázdno, a často veľmi drahou servítkou.

Bulharsko … práve na nátlak Nemecka odmietlo účasť na pôvodnom pláne plynovodu … tým stratil význam aj prípadný súhlas ostatných krajín, najmä Maďarska, Slovenska či Česka. Nehovoriac o tom, že vlády týchto krajín bez objektívneho zhodnotenia vývoja udalostí na Kryme, ale hlavne udalostí na tzv. EuroMajdane, ktorý sa vlastne ani nevyšetril – sa pridali k sankciám proti Rusku. Už vtedy bolo jasné, že účet raz príde a bude veľmi mastný.

Posledným tŕňom v oku “ vyspelého “ Západu bol fakt, že krajiny východnej a strednej Európy zarábali na poplatkoch, spojených s distribúciou plynu. A keďže sa nedal predpokladať súhlas obyvateľstva s plnou privatizáciou spoločností, ktoré tento obchod riadili, bolo potrebné nájsť spôsob, ako tento obchod prevziať iným spôsobom. Napríklad vyvolaním konfliktu na Ukrajine, zvrhnutím proruského prezidenta a nahradením servilnou vládou (pričom neprekážalo ani to, že časť členov nemala v čase volieb ani ukrajinské občianstvo) … a v čase, keď sa objavila tzv. turecká hrozba v distribúcii plynu do Európy, nenápadným podpichovaním prezidenta (skôr diktátora) Erdogana, ktoré skončilo zostrelením ruského bombardéra – nad Sýriou. Aj preto USA tak ochotne poskytli dôkaz proti svojmu euro-ázijskému spojencovi, keďže to zapadá do plánu … rátajú s roztržkou medzi Moskvou a Ankarou, ktorá skončí oddialením, alebo úplným zrušením plánov na spoločný plynovod.

Len ľudia, neveľmi premýšľajúci nad dianím posledných rokov veria, že európskym kontinentom otriasa finančná kríza … v skutočnosti je to hospodárska kríza, oveľa horšia, než bola kríza v 30.rokoch minulého storočia.

Spotreba síce zdanlivo rastie, je to však len za cenu rastúceho zadĺženia obyvateľstva a klesajúcej kvality výrobkov, aby sa udržali pracovné miesta. Sociálne systémy sa vo všetkých krajinách bez výnimky otriasajú v základoch, keďže rýchlo pribúdajú ľudia v dôchodkovom veku, ale na ich dôchodky nie sú prostriedky. Pôrodnosť je mizerná, čo je hlavne zásluha “ slovutných “ ekonómov, ktorí nepochopili, že vzťah medzi dorastajúcimi generáciami a dôchodcami musí byť priamoúmerný, aby nedošlo ku kolapsu systému. Miesto toho kázali o zodpovednosti každého občana spoločnosti za svoj osud a sami – kradli. Rozkradli všetky rezervy štátov a ich zdroje pravidelných príjmov.

A tak dnes vymýšľajú hlúposti ako trojpilierové dôchodkové systémy, ktorých účelom je znárodniť úspory budúcich dôchodcov s pomocou zvyšovania vekovej hranice odchodu do dôchodku – pretože tomu, kto “ zdochne “ pred dôchodkom, netreba vyplatiť nič a niečo ostane aj štátu.

A kolaboráciou s podvodníkmi a zločincami v Berlíne, Bruseli či Bielom dome zapríčinili dnešný stav – bohaté krajiny diverzifikujú svoje zdroje (napr. plynu), aby neboli závislé na Rusku – čiže, aby museli menej platiť a viac zarobili. Vylúčia prebytočné články medzi sebou a zvýšia vlastné príjmy inkasovaním poplatkov, ktoré dovtedy tiekli do iných vreciek …

Zhrnuté a podčiarknuté – východná a stredná Európa si môžu zatlieskať a zatancovať nad skutočnosťou, že letia k bohatšej západnej Európe, prečo od Ruska. Len si nevšimli, že motory lietadla, v ktorom sedia na ceste za lepšou budúcnosťou – horia, a západo-európski sprievodcovia už dávno vyskočili z pilotnej kabíny a teraz sa s úsmevom znášajú na padákoch a prizerajú na tancujúcu partu bláznov – v horiacom lietadle.