Naše záujmy ? Tie ste mali chrániť inde a oveľa skôr . ..

5. decembra 2015, cudzinec, Nezaradené

Nie, to zďaleka nie je o pokryteckom výkriku predstaviteľov Slovenska a Česka, že prioritným záujmom je preprava (nielen) plynu cez Ukrajinu. Je to akosi celkovo o naivite, či skôr hlúposti národov strednej a východnej Európy, ktorých predstavitelia by (ľudovo povedané) chceli naraz “ spievať, jesť i srať “ … a ono to ešte nikto nedokázal.

V prvom rade – ak hovoríme o slobodnom trhu, je právom dodávateľa, aby sa rozhodol, akým spôsobom bude svoj tovar distribuovať. Je právom klienta, aby spôsob prevzatia tovaru a platenia za dodávky – prijal, alebo odmietol. Slobodným trhom sa oháňajú už desaťročia všetci, čo vlastnou prácou možno nevyrobili ani papierové lietadielko … v detstve.

Po druhé – práve predstavitelia našich krajín, teda Slovenska a Česka neustále hovorili o potrebe rešpektovania rozhodnutí z Bruselu, hlavne v čase, keď sa zavádzalo absurdné embargo proti Rusku. Pretože, to embargo je naozaj absurdné … ak totiž hovoríme o potrebe dodržiavania istých medzinárodných noriem, mali by platiť pre všetkých a za každých okolností. Z čoho vyplýva, že napríklad pre konflikty na Blízkom východe mali už dávno čeliť sankciám všetci ich hlavní aktéri – teda USA, Veľká Británia či Francúzsko, a v tesnom závese napríklad aj Nemecko. Ale … nečelia. Prečo ? Pretože medzinárodné právo sa vykladá tak, ako komu a kedy vyhovuje. A dnes nám, ktorí sme v podstate boli úplne mimo udalostí, predstavitelia týchto krajín cez médiá vybľakujú, že nie sme solidárni, lebo nechceme niesť následky ich zločinov.

Kyjev nedávno, ale Praha i Bratislava (najmä gruppa šaškov okolo OKS a spol.) už dávno vybľakovali, že je potrebné odtrhnutie od Ruska, diverzifikácia zdrojov a iné sprostosti. Miesto serióznej analýzy, čo sa naozaj dá robiť … zvolili rozhodnutia a rétoriku na základe rôznych nezmyslov, napríklad o potenciáli bridlíc. Nikto si v praxi neskúšal overiť, či bombastické vyhlásenia majú aj nejaký reálny základ.

Výsledkom je, že dnes a neskôr bude s najväčšou pravdepodobnosťou orať nemecký sedliak na slovenskom alebo českom – volovi. Nie prvý raz a zjavne ani naposledy. Je to následok nášho nepochopenia ľudovej zásady, že bohatému a svalnatému susedovi, ktorý navyše dáva prácu – oští plot len samovrah. Treba priznať, že v stredoeurópskej politike je podobných úkazov neúrekom …

Keď sa pozriete na profesionálnu štruktúru “ prizdisráčov “ , čo riadia krajiny a prispôsobujú sa akejkoľvek rétorike Bielej chatrče či Bruselu, veľmi rýchlo zistíte, aké sú ich reálne schopnosti. Drvivá väčšina z nich už štvrťstoročie nepracuje, len sa motká v politike, snaží sa dostať k reálnej moci, či sa aspoň udržať v parlamente, aby si zachovali štedrý príjem zo spoločného vrecka – teda, aby ich niekto (ktokoľvek iný, než oni sami) živil !!!

Drvivá väčšina z týchto parazitov je bytostne odkázaná na to, aby ich niekto živil. Skúste si pozrieť ich životopisy. U niektorých začínajú rokom 1989 (hoci nejeden z nich bol už vtedy za tridsiatkou), iní majú doslova sterilné spomienky – čiže štúdium a …. a …. a potom vlastne nič, a sú aj medzi nimi zneuznaní géniovia, ktorí sa ešte počas štúdií (už po roku 1989) pohybovali na vysokých postoch v rôznych spoločnostiach, boli generálnymi riaditeľmi, členmi správnych rád, dokonca najvyššími funkcionármi, ale pri hľadaní činnosti tých spoločností narazíte – na obchod so vzduchom. Nič … presnejšie občas odkaz na nejakú zakázku, ktorá (iste len náhodou) má vždy niečo spoločné so štátom. Česť výnimkám … ako napríklad Sulík. Napokon, jeden exot z tejto “ podnikateľskej elity “ má blog aj na portáli Pravdy.

Prestaňme si konečne namýšľať, že rusobijci sú schopní niečoho viac, ako permanentného pľuvania na Východ. Mnohí z nich za éry Sojuzu vyštudovali, dokonca preferované odbory – kde by naozaj neboli, ak by mali také názory a postoje, ktorými sa dnes chvália. Pretože komunistický medveď bol možno šmatľavý, často aj ku smiechu (ako Husákov povestný apříl), ale rozhodne nebol – sprostý, a vši s blchami si do kožucha nepúšťal. Pokladať niekoho za disidenta len preto, že si otvoril na pracovisku papuľu smerom k vedúcemu, alebo ignoroval nejaký ideologický aktív, to je naozaj smiešne … to by sme boli disidenti skoro všetci.

Presťaňme sa konečne riadiť pokryteckou politikou našich “ údajných “ spojencov a priateľov, a robme vlastnú. Však nás nikto nenúti, aby sme sa kamarátili s Ruskom, chodili s jeho predstaviteľmi na poľovačky, či spoločne chlastali pri nejakom sviatku … každý podnikateľ obchoduje s niekým, kto mu nie je dvakrát sympatický, ale obchodné záujmy majú spoločné … a obchod je výmena tovaru za peniaze, pričom netreba zabúdať, že tí, čo najviac o morálke hovoria – sami na ňu kašlú. Alebo pokladáte za morálny predaj zbraní do krajín, kde zúria rôzne typy konfliktov ? Či pokladáte za morálne, že saudsko-arabský režim, ktorý patrí medzi najtvrdšie diktatúry na svete, má byť momentálne svetovým lídrom v ochrane ľudských práv ?

Moralizovať môžu len dva druh ľudí a národov – bohatí, alebo silní. Majú však niečo spoločné – moralizujú len smerom k druhým, a svoje pravidlá rešpektujú sami len vtedy, ak sa im to vyplatí.

Sme bohatí, alebo silní ? Nie sme … tak sa aj podľa toho správajme.

Pretože len “ imbecil “ verí výkrikom typu – lebo Fico, lebo SMER-SD … a podobným. Táto krajina je systematicky ničená a rozkrádaná už od roku 1990, a vôbec nezáležalo na tom, kto je – či bol … pri vláde.

Namýšľať si, že bude lepšie, ak ujo z Procházkoviec skončí druhý a zlepí nejakú koalíciu, je naozaj veľmi naivné. Pravicový džbán je už dávno rozbitý na márne kúsky, a to len preto, že všetci chcú byť šéfmi, ale nikto nechce priložiť ruku k dielu, či niesť zodpovednosť za výsledky.

Ako dieťa som rozbil pohár, a keďže  som sa bál následkov – skúsil som ho zlepiť. Našiel som všetky kúsky, poskladal, zlepil, dokonca z neho ani netieklo (čo bol naozaj zázrak), ale aj tak – to už nebol ten pohár pred rozbitím. Aj tak skončil v koši.

Zmena ? Som za … ale musí to byť v prospech tejto krajiny a jedine v jej prospech … pretože ozajstnú zmenu môže priniesť len ten, kto bude myslieť a konať v hraniciach pravidla – najprv je naša krajina a naši ľudia, potom dlho … dlho … dlho nič a až nakoniec sú záujmy rôznych spolkov a názory predstaviteľov iných krajín.

A pokiaľ toto nepochopíme, je úplne jedno, kto je pri moci – pretože dobre nebude – NIKDY !!!