Čert ber politiku, život je krajší

17. januára 2016, cudzinec, Nezaradené

Tak nejako – čert ber politiku. Je jasné, že tento rok pôjdem prvý raz voliť a rovnako som aj povedal, koho budem voliť. Nie, nerobím si ilúzie, KSS nemá žiadnu šancu, aby sa dostala k vláde, a sotva nejakú, aby skončila v parlamente. Ale poviem na rovinu – množstvo myšlienok z jej programu plne zodpovedá tomu, o čom som presvedčený aj sám – každý by mal mať právo na slušný život, a nikto by nemal hladovať, či bojovať o holé prežitie. Neverím na delenie spoločnosti podľa toho, kto má viac peňazí …

Takže, týmto blogom moje príspevky ohľadom politiky a volieb končia. Myslím, že na dnešnú dobu som svoj názor jasne vyjadril, a sotva na tom niečo zmením. Musel by sa stať zázrak, a spoločnosť by musela pochopiť, aké sú skutočné hodnoty … pochopiť, že celebritami sú ľudia práce, teda tí, ktorí tvoria skutočné hodnoty, a nie tí, ktorí len súťažia v disciplínach typu – komu vypadnú prsia zo šiat, kto má nabehnuté na taxametri v lone viac … či kto viac vypije, alebo sľúbi.

Počas diskusií k príspevkom, ktoré som napísal, sa ukázalo veľmi veľa. Predovšetkým sa mi potvrdilo, že tzv. pravicu podporujú ľudia, ktorých osudy iných a ich problémy nezaujímajú. Delia spoločnosť na schopnejších a neschopnejších … takže, ak sa niekto narodí s obmedzenými vlohami, je to podľa nich jeho chyba a nemôže čakať, že bude žiť slušne a pokojne. Ani tzv.ľavica nie je na tom oveľa lepšie … vlastne sa ani nedá hovoriť o ľavici, tým skôr, že delenie na ľavicu – pravicu, alebo vládu – opozíciu pokladám za podvod na voličoch. Spoločnosť sa nezmení, pokiaľ ľudia nepochopia, že úspech a pokrok krajiny je o naplnení potrieb všetkých, nielen tých, čo majú ostré lakte, alebo dobré známosti.

Navyše, pri zhliadnutí posledných príspevkov slovutných ficobijcov sa hanbím za spoločnosť, ktorá im umožnila vyštudovať, udelila tituly … nikdy nepodporím kohokoľvek, kto iných kritizuje, hoci sám nemá žiadnu kultúru, a ani snahu o hľadanie pravdy, objektívnosti a cesty k náprave … kto vidí jednofarebne, ten nemôže byť prínosom. Je to vlastne ďalší dôvod, prečo mienim politiku v nasledujúcich príspevkoch obchádzať – nechcem patriť do jednej skupiny s ľuďmi, u ktorých vážne pochybujem o všetkom … počnúc spôsobom, ako prišli k dokladu o vzdelaní a končiac duševným stavom.

Politika je panské huncútstvo. Život je však o niečom úplne inom. O krásach našej krajiny, jej prírode, ľuďoch a ich osudoch, či jej bohatej minulosti. O tom, ako môžete stráviť svoj voľný čas, ako veľa vidieť a nedať sa pritom odrať z kože rôznymi “ huncútmi “ so živnostenským listom, alebo o tom, ako málo vybrať z peňaženky a veľa vložiť do hrnca …

Niektorých možno sklamem, iných možno poteším … život je však o zmenách, niekedy aj nečakaných.