Primitívny komentár . .. primitívnejších udalostí a nápadov

11. marca 2016, cudzinec, Nezaradené

Razenie falošných peňazí bolo kedysi zločinom, za ktorý sa udeľovala odmena v podobe straty majetku vinníka a následného (napríklad) pomalého opekania na miernom (no určite nie slniečku, blázni) … presne tak, ohníčku … nie, nie, ani v Uhorsku neboli kanibali, nikto sa nechystal obeť konzumovať, len ju proste kapánek pripiekli, aby si ostatní zapamätali, ako skončia … ak by sa náhodou vydali rovnakou cestou.

Minca mala presne dané zloženie, a kto ho náhodou (úmyselne) porušil, a proste si naťukol pár menej kvalitných mincí, mohol sa dňom – nocou triasť, či ho neodhalia.

Dnes ? Dnes šéf – hlavný vyrábač peňazí sľubuje, že ak si požičiate jeho falošné peniaze (teda s pochybným zložením, nekryté hodnotou), tak vám dokonca ešte zaplatí. Za čo asi chce platiť ? Nie náhodou za to, že jeho bezcenné papieriky rozšírite po svojej krajine, a tak znehodnotíte majetok jej obyvateľstva ? No, ale úprimne si povedzme, môžeme sa diviť praktikám “ finančníka “ z krajiny, ktorá mala v období 1945 – 1990 viac vlád, než ubehlo rokov ? Môžeme sa diviť, keď vieme, že post doživotného senátora v nej získal (mafiou podporovaný) úspešný politik, ktorého nemohli ani formálne odsúdiť ? Veru, osprosteli sme od stredoveku, tam by sa podobné pôžičky určite neponúkali …

Sme demokrati, uznávame právo na slobodný prejav, len každý, kto sa slobodne prejaví inak, než našou podporou – nás nezaujíma. No a nezaujímajú nás ani jeho zástupcovia … však vedel, že sa s nimi nekamošíme (len posedávame mimo kamier na kávičke), vedel, že s nimi nechceme pracovať (šibe vám – my a práca ?), vedel, že oni radi rozdávajú všetkým zo spoločného (my sme slušnejší, rozdávame len cudzím) … keď sa chcel podieľať na moci, mal voliť nás … však vari nevedel, o čom je demokracia ?

Hajzel, zlodej, klamár, dengľoš, nacionalista, extrémista … stojí parta chlapov pred krčmou, a len tak sa im z úst práši, ako si nadávajú … ďalší sa vytrčí z okna a kričí na nich – no čo, ideme spolu chlastať ? Ideme, však to platia – majitelia krčmy. A to už nevadí, s kým a kto ide chlastať ? Prečo by malo, však sa ide chlastať – za cudzie !!!

Ste zlodeji, mafiáni, skorumpované svine … vreští chlap na priedomí, len mu tak pena z úst strieka. Vedľa stojaci ho potiahne za rukáv a šepne – ale aj medzi nami sú takí … chlap na neho škaredo zazrie a odvrkne – nedohodli sme sa, že zabudneme na minulosť a nebudeme si vykrikovať staré hriechy ? Však chceme svojho richtára, nie ?

V mene Lampasa I., z Božej vôle Vola vyhlasujeme, že tu prítomná Filoména Trpajzlová je čistejšia ako padlý sneh, a nikdy nechodila po tejto zemi bohabojnejšia žena, ako tu prítomná … hlaholí sudca v šarláte, prísediacemu trhá kútikmi úst a druhému beží myšlienka hlavou – no naozaj je čistá, čistejšia než padlý sneh, však bola noc a ona nemohla vidieť, kto po nej lezie …

Rozdiel medzi amatérom a profesionálom (zlodejom) ? Parafrázujúc výrok jedného slovenského spisovateľa, amatér štát okráda a skôr-neskôr skončí vo väzení, profesionál – štát riadi !!!

Najštedrejšia prostitútka na svete ? Nuž – zase len štát, lebo komu sa dostane do rúk, tomu zaplatí – hoci ju znásilnil a okradol.

Hlúpe zviera na päť písmen ? Somár … a v množnom čísle na tri písmená ? Hm … no predsa – ĽUD !!!! …rehocú sa zákonodarcovia po tom, ako vybrali dane od tých, čo ich predtým – okradli.