Pravá chvíľa na spojenie síl v mene národa prišla

12. marca 2016, cudzinec, Voľby 2016

Teraz sa môže ukázať, komu a ako na osude slovenského národa záleží. Všetci vieme, že v tejto dobe je luxusom, aby malo Slovensko úradnícku vládu, alebo predčasné voľby. Všetko je v rukách politikov – ak je pravdou, že im záleží na osude Slovenska a slovenského národa, majú možnosť urobiť historický krok – vytvoriť spoločnú vládu, kde nebude dôležité, kto a akej orientácii dáva prednosť, ale všetci budú bojovať za lepší život v tejto krajine.

Kocky boli hodené … jediná, skutočne reálna a stabilná vláda môže vzniknúť, ak predstavitelia strán prestanú sebecky myslieť na vlastný prospech a želania, a spoja sa v mene tejto krajiny. Kto ? SMER-SD … ako víťaz volieb. SaS – ako druhá najsilnejšia strana. SNS – ako strana s národnostnou tematikou. Most-Híd – ako strana, zastupujúca záujmy menšín a ochranu ich práv. Sieť – ako strana, ktorá ponúkla okrem prehnaných cieľov aj zaujímavé témy a riešenia.

Výsledok dohody ? 106 mandátov spojenej koalície, obrovská možnosť na stabilizáciu tejto krajiny a jej nasmerovanie k lepšej budúcnosti. Stabilná vláda na celé volebné obdobie …

Je to možné ? Áno, je … a v prípade, že ktokoľvek túto jedinečnú možnosť odmietne, mali by sme mu to v nasledujúcich voľbách poriadne spočítať, a umožniť mu, aby si na svoje živobytie zarábal bežným spôsobom.

Vzoprime sa konečne podvodu s hrou na koalície a opozície, ktorého jediným cieľom je naplnenie osobných túžob niektorých politikov. Nemá to žiadnu oporu v existujúcich zákonoch. Poslanci sľubujú, že budú pracovať pre svoj národ podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Donúťme ich, aby tento sľub konečne splnili.

Teraz sa ukáže, kto sa môže stať, alebo už je – štátnikom … a kto ide do parlamentu len pre pohodlný a bezprácny príjem, bez reálnej zodpovednosti za osudy štátu a národa. Kto nie je schopný spolupracovať v mene národa, nemá miesto na jeho čele !!!