Skorumpovaný šport

6. júna 2016, cudzinec, Spoločnosť

Šport na Slovensku patrí bohatým ľuďom s politickým pozadím. Ako sa ukazuje, ani škandál s predraženou rekonštrukciou hokejovej búdy Slovana, ktorá by pokryla výstavbu štyroch nových štadiónov v Lotyšsku, nedokázal politikov odradiť od podpory pochybných projektov.

Projekt národného futbalového štadióna je podobnou formou podvodu na daňových poplatníkoch, kde vôbec nejde o záujmy a potreby slovenského futbalu, ale výhradne len o záujmy súkromného klubu, teda Slovana a jeho vlastníkov. Pretože reprezentácia odohrá ročne na domácej pôde pár zápasov, ktoré sa dajú spočítať na prstoch jedinej ruky a teda nie je žiadny logický dôvod, aby sa pre tieto účely staval štadión. Tým skôr, že dnes môže hrať nielen v Žiline, ale aj v Trnave.

Slovenský šport je jednoducho skorumpovaný.  Alebo inak povedané, slúži na vyťahovanie peňazí z vreciek daňových poplatníkov, keďže príjmy z hazardu končia neznámo-kde od čias, kedy namiesto športu si ich privlastnila – štátna pokladňa – teda politické strany. Presnejšie tie subjekty, ktoré sú pri moci …

Je priam neuveriteľné, ako ľahko a mlčky sa necháva pospolitá Slovač ošklbávať rôznymi špekulantmi a ich chránencami. Dokedy ?