Aj by som sa zasmial, ale . ..

18. júna 2016, cudzinec, Nezaradené

Kto chce čistiť chliev, musí od podlahy … (… Životná skúsenosť)

Pobúrenie nad tvrdeniami I.Matoviča a opozície (nielen) o ministrovi vnútra môže trvať dlho, ale len dovtedy, ak si neuvedomíte jeden fakt – slovenská politika nikdy nebola o čistých a zákonných postupoch. A ešte dlho nebude.

Pokiaľ nie je vina dokázaná a vynesený rozsudok, hľadí sa na človeka ako na – nevinného. Neplatí to v politike, a čo je ešte horšie, vznikol na Slovensku zvláštny folklór, založený na hádzaní špiny, bez predloženia dôkazov, len tak akosi … Proste ledabolo, v niekoho záujme.

Nehovoriac o tom, že väznice máme preplnené, pretože v nich často sedia paštikári, ktorých by za socializmu, alebo v inej krajine ako Slovensko aj dnes – policajti skôr vyfackali niekde za rohom, a vec by bola vyriešená. Ignorujúc aj to, že aj medzi pospolitých ľuďom je dosť “ občanov „, ktorí rešpektujú zákon len vtedy, ak je v ich prospech, ináč ho akosi – ignorujú. Lebo je sprostý …

Prečo ? Nuž preto, že nulovú úctu voči zákonom majú tí, čo ich tvoria. Zákony chápu tak, že platia pre všetkých, ale sami – stoja nad zákonom. Nehovoriac o tom, že dodnes neskončil vo väzení jediný politik, zodpovedný za škody, ktoré spôsobil daňovým poplatníkom.

Aj dnes platí jediné – o korupcii, manipulovaných výberových konaniach a iných nešvároch sa síce hovorí, ale nič sa nedeje. Proste … Cirkus na účet občana.

A ešte malá poznámka na záver – možno konečne pochopíte, prečo sa všetci slovutní disidenti či “ špičkoví “ ekonómovia snažili zlikvidovať štátne podniky … Tam nemohli kradnúť tak, ako môžu dnes …