Dohodári . .. nepriatelia štátu

21. júna 2016, cudzinec, Nezaradené

Realitou je niekoľko faktov – 1. Štát nie je schopný zabezpečiť obživu obyvateľstvu 2. Sociálny systém je nastavený a upravovaný tak, aby sa dôchodkového veku (a teda nároku na predplatené dávky) dožilo čo najmenej ľudí 3. V štátnej službe je cap záhradníkom … teda klamári, zlodeji a defraudanti hovoria o naháňaní zlodejov, klamárov a defraudantov.

Dnes sú najnovšími nepriateľmi štátu dohodári. Štát má obavy, že berú peniaze bokom, teda neplatia dane, odvody a podobne. Áno, ten štát, ktorý nastavil napríklad zdravotný systém tak, že hoci roky platím poctivo odvody, a svoje zdravotné problémy som si sám nespôsobil, zdravotné pomôcky si musím platiť zo svojho vrecka … a naopak musím prispievať na liečenie narkomanov, gamblerov či alkoholikov, ktorí si svoje problémy spôsobili sami, často žiadne odvody neplatia a nikdy ani nebudú.

Sociálny systém je nastavený tak, aby minimalizoval možnosť dožitia dôchodkového veku a nároku na súvisiace dávky, čo o.i. spôsobuje aj nezamestnanosť mladej generácie, keďže človek po päťdesiatke je lacnejší, povoľnejší … atď. Kto asi za to môže ? Nie náhodou tí ľudia, ktorí dôchodkové fondy použili na ozdravenie bánk, a následne tieto firmy predali pod cenu, a to dokonca do zahraničia ? Spôsobili škodu štátu a národu, no napriek tomu niektorí zastávajú vysoké funkcie, iní užívajú luxusný dôchodok, no nikto, opakujem nikto z nich – nesedí vo väzení. Prečo ? Ako je to možné, že spôsobili miliardové škody a žijú beztrestne v luxuse ? Koľko ľudí majú na svedomí ich praktiky ?

Príčinou neskoršieho odchodu do dôchodku nie je rast veku dožitia ( to je naozaj sprostosť a klamstvo ), ale skutočnosť, že doteraz vládnuce elity rozvrátili a rozkradli sociálny systém, a vytvorili také podmienky života v tejto krajine, že fatálnym spôsobom klesla aj pôrodnosť a národ jednoducho starne …

Prečo je teda množstvo dohodárov ? Odpoveď je jednoduchá – štát im nevie zaistiť primerané spôsoby obživy, štát nechráni a nemá záujem chrániť záujmy zamestnancov, a vždy – všade stoja na prvom mieste záujmy elít – teda zlodejov z čias po prevrate, zlodejskej privatizácie a mafiánskych čias. Naozaj veríte, že niekto sa stal za pár rokov poctivo miliardárom, hoci za ním nenájdete žiadnu prevratnú minulosť, objavy, patenty a podobne ? Nedajte sa vysmiať …

Oficiálnymi miliardármi sú správcovia majetkov šedých eminencií, stojacich v pozadí ( teda niekdajšie biele kone, ktoré mali šťastie a prežili ), prípadne nedotknuteľné zbytky elít z čias socializmu, ktoré potrebovali legalizovať majetok, získaný v časoch rovnostárstva … ktorý vtedy museli skrývať.

Prečo teda niekto dnes poľuje na dohodárov ? Pretože boháči majú toľko výnimiek, úľav, rôznych štátnych príspevkov a iných výhod, že štátna pokladňa zíva prázdnotou … tí, čo ju vykradli o miliardy, dnes masírujú národ plačom nad drobnými, ktoré by náhodou mohli uniknúť. Taká je pravda …

Kto chce pracovať na dohodu ? Na Slovensku asi nikto, ale pracujú týmto spôsobom preto, lebo nemajú inú možnosť … pretože štát, ktorý od nich veľa žiada – nič v skutočnosti nedáva. Nemôže … pretože pri rozdávaní stoja na konci radu a nič pre nich neostane – samozrejme okrem povinností, ktoré si musia plniť.

Komu teda tento štát naozaj slúži ? Zlodejom, klamárom, špekulantom, podvodníkom … proste luze.