Eurofondy . .. jedovaté lízatko bláznov

28. júna 2016, cudzinec, Nezaradené

Sedliacka matematika odjakživa fungovala najlepšie. Takže – skúsme to za jej pomoci. Vy máte desaťtisíc, Fero vám podá desaťtisíc, mali by ste mať teda dvojnásobok a to znamená, že by ste sa mali mať lepšie. Lenže – máte sa horšie, život je čoraz drahší a kúpite si čoraz menej … dokonca menej, ako kedysi za svojich desaťtisíc. Kde je problém ?

V počiatkoch tejto šialenej doby ktosi povedal, že štát sa nemá starať o ľudí, ľudia sa majú o seba starať sami,majú prevzať zodpovednosť za svoje osudy a nevyhýbať sa jej. A stalo sa … štát prestali ľudia a ich osudy zaujímať. Avšak neprestali ho zaujímať dane a poplatky, ktoré dlhé roky neprestajne rastú a pribúdajú. Prečo ? Však výdavky štátu nemohli vzrásť, keď sa ľudia musia starať sami o seba, nie ? Pribudli zlodeji …

Výber daní a poplatkov sa podľa tvrdenia (nielen) tejto vlády stal efektívnejším. To znamená, že štát má viac peňazí … lenže rušia sa školy, nemocnice, spoplatňujú ďalšie služby, rastú poplatky na už spoplatnených službách. Ako je to možné, keď sa dane lepšie a efektívnejšie vyberajú ? Pribudli zlodeji …

Zásluhou eurofondov sa postavilo to, či ono … kde sú teda naše dane, keď podľa tvrdení politikov a ich poskokov by sme bez eurofondov nič nepostavili ? Kde končia naše dane a poplatky ? Vo vreckách príživníkov, podvodníkov a zlodejov.

Takže tu máme zvláštnu situáciu – príjmy štátu stúpajú, výdavky klesajú, navyše 80% z nich pokrývajú eurofondy. A aj tak máme čoraz menej, čoraz viac služieb pre obyvateľstvo sa spoplatňuje, alebo sa poplatky dokonca zvyšujú. Kde je teda problém ? Eurofondy sú ako cisárove nové šaty – všetci o nich hovoria, všetci ich obdivujú a klaňajú sa im, ale život ukazuje jasne – cisár je nahý ! Nahý ! Nahý !

Však sa zamyslite, či to má logiku. Sused zazvoní pri dverách a navrhne vám spoločné hospodárenie. Vy mu dáte stovku, on vám za to späť vyplatí o desať eur viac, ale s jednou podmienkou – celú sumu, teda stodesať eur, môžete použiť len podľa jeho predstáv. Takže nebudete kupovať lacný chlieb u Jana, ale kúpite predražený a nechutný u Fera. Strechu na garáži si nebudete rekonštruovať sami, ale si túto prácu objednáte u Ondra, hoci sa preto musíte zadĺžiť. Má to logiku ? No, pre niekoho určite … len si dovolím na okraj poznamenať, že tento stav vecí pripomína vyberanie výpalného v zúrivých 90.rokoch, a dnes všetci nadšene tlieskajú, že výpalníci sú mŕtvi, alebo sedia vo väzniciach.

Ale … nikto si nevšíma výpalníkov v bielych golieroch, honosných rezidenciách, ovešaných zlatom a obklopených luxusom … za naše peniaze, ktoré neslúžia nám … ale proti nám, aby nás zotročili. Mafia nesedí vo väzniciach, mafia sa presunula do politiky, len používa iné masky … a iné metódy.