Pokus o prevrat v réžii tureckého diktátora

20. júla 2016, cudzinec, Nezaradené

Počet zatknutých rastie v Turecku priam raketovou rýchlosťou, pričom sa jedná o ľudí z tak rozmanitých oblastí života, že dnes už len blázon alebo horlivý konzument oficiálnej propagandy môže veriť slovám tureckého prezidenta, no skôr – diktátora.

Erdogan si vybavuje účty s každým, kto sa opováži pochybovať o jeho božskej predurčenosti na doživotné riadenie Turecka. Dianie v Turecku jasne dokazuje, akú formu má tamojšia demokracia … ale na druhej strane je aj nespochybniteľným dôkazom pokrytectva veľmocí, či už sa jedná o predstaviteľov silných krajín EÚ, alebo USA.

No, povedzme si otvorene, že niektorí “ vodcovia “ zrejme gratulovali tureckému partnerovi aj dvakrát, aby si všimol, že na neho nezabudli. Pritom v iných krajinách si nedovolili neprijateľné politické persóny ani zlomok toho, čo dnes pácha na svojom národe turecký diktátor (pretože už dávno sa nechová ako prezident), a okamžite nasledovali rôzne demarše. Pravda, turecká základňa NATO je veľmi dôležitá, hlavne pre rôzne svinstvo, ktoré sa na nej už dlhé roky skladuje.

Takže európske i svetové politické špičky sa budú klaňať diktátorovi v Turecku aj vtedy, keď bude svojich oponentov variť vo vriacom oleji … to je obraz dnešnej “ demokracie “ … situácia v Turecku však ukazuje, že vodcom prevratu, zameraného proti Erdoganovi bol – Erdogan.