Tragéd Obama a tragédia jeho beztrestnosti

27. júla 2016, cudzinec, Nezaradené

Nerobil som si ilúzie, pri jeho zvolení a pochybnosti som prestal mať vo chvíli, keď (mu niekto) kúpil cenu za mier. Pretože tento obyvateľ Bieleho domu prekonal aj svojho predchodcu …

Funkčné obdobie B.Obamu sa chýli ku koncu, a možno by mali všetci začať bilancovať, čo jeho “ pontifikát “ priniesol – okrem vojen, vraždenia oponentov v rôznych krajinách a klamstiev s falošným úsmevom na perách. Napokon, falošný úsmev je bežným vybavením amerických prezidentov.

Takže, prinieslo obdobie B.Obamu aj niečo dobré ? Myslím, že nie. Ako sa ukázalo, jeho voľba nebola prevratnou zmenou v myslení národa, ale skôr cieleným plánom, skvele zvládnutým po marketingovej stránke. Po jeho nástupe do funkcie sa ihneď ukázalo, že je slaboch, ktorý nedokáže držať na uzde nikoho – či už vojenskú kliku, alebo tajné služby. Pod jeho pomyselnou taktovkou sa začala spravodlivosť vysvetľovať ako cieľ, ktorý je potrebné dosiahnuť využitím akýchkoľvek prostriedkov, vrátane vraždy na území nezávislého a zvrchovaného štátu. Do politiky Bieleho domu sa vrátil štátny terorizmus v miere, akú sme nepoznali ani za čias studenej vojny.

Množstvo ľudí je názoru, že G.Bush a T.Blair patria pred súd za agresiu voči Iraku. Rovnako tam však patrí aj B.Obama … žiaľ, príbuzní oebtí zločinov (nielen) vyššie spomínaných politikov sa spravodlivosti nedočkajú, lebo pre nich platí okrídlené – psí hlas do neba nikto nepočuje.