Rozprávka o mierumilovnom kyjaku

31. júla 2016, cudzinec, Nezaradené

Kde bolo, tam bolo … žil raz jeden muž, túžiaci po mieri, pokoji a láske. A tak v mene porozumenia so svojimi susedmi vybudoval na spoločnej hranici pozemkov mínové políčka, veže s guľometnými hniezdami a doma si vybudoval sklad zbrojného arzenálu. A pri každej príležitosti zdôrazňoval, že jemu ide len o mier a pokoj, ale musí sa pripraviť na vojnu, lebo susedom sa nepáči jeho konanie a mohli by ho napadnúť …

Naozaj veríte podobným rozprávkam ? Naozaj veríte tomu, že USA prostredníctvom NATO rozmiestňujú svoje zbrane a vojakov po svete v záujme udržania mieru a pokoja ? Potom ste – B L Á Z N I !!!

Bezočivo si dovoľujem pripomenúť, že od roku 1990 platí jedno – jediné … kde vkročila noha amerického vojaka, nikdy k žiadnemu zmiereniu nedošlo. Kto snáď o tom pochybuje, má možnosť navštíviť Kosovo. Môže sa pozhovárať s miestnymi obyvateľmi a zistiť, ako sa naozaj cítia. Môže sa opýtať, akým prínosom je americká základňa v Kosove a prečo je pokladaná za hlavnú príčinu vzniku najväčšej drogovej oblasti na európskom kontinente.

Nehovoriac o vraždení údajných nepriateľov a teroristov na príkaz Bieleho domu, ktoré sa odohráva po celom svete. Naozaj veríte, že vražda môže byť aktom spravodlivosti a cestou k mieru ?

Biely dom sa trvale vyhýba plneniu medzinárodných záväzkov, nikdy neuznal právomoci medzinárodných súdnych inštitúcií. Stačí sa pozrieť na prípad Guantanáma. Koľko údajných teroristov bolo nakoniec postavených pred riadny súd a dostalo možnosť na obhajobu ? Skoro všetci boli a sú roky väznení, upierajú sa im základné ľudské práva, právo na riadny a spravodlivý súdny proces. Prečo ?

Nie je to náhodou tak, že v prípade súdneho procesu by sa mohli odhaliť praktiky Bieleho domu, alebo CIA ? Nie je to náhodou tak, že nakoniec by museli americkí daňoví poplatníci prispieť na mastné odškodné ? A ako by reagovalo medzinárodné spoločenstvo ? No, v tej poslednej otázke máme jasno aj teraz – mlčalo by, a to aj napriek tomu, že v prípade Ruska sa rozhodlo k uvaleniu sankcií bez váhania, a to aj napriek tomu, že v prípade Bieleho domu sa tvári – nič nevidím, nič nepočujem.

Asi nebude náhodným javom, že niektorí americkí prezidenti sa dostali na svoje posty za pomoci mafie, či ľudí, ktorých by inde pokojne označili za – zločincov. Dodnes sa mlčí napríklad o tom, že R.Reagan mal v určitom období vynikajúce kontakty s odborárskym hnutím, ktoré v tom čase viedol J.Hoffa, dlhoročný partner mafie. Dodnes sa ignoruje fakt, že slávny klan Kennedyovcov zbohatol za čias prohibície, a nie je ťažké pochopiť, akým spôsobom. Dodnes sa všetci tvária, že nevedia o sympatiách otca tohoto vplyvného klanu, J.Kennedyho – k fašizmu, a nemeckému diktátorovi A.Hitlerovi.

A keď už spomíname A.Hitlera, nedá sa nepripomenúť, že aj v čase jeho nástupu k moci a jej upevňovania svetové politické špičky všetkých upokojovali – nič sa nedeje, Hitler a Nemecko nie sú hrozba … a tvrdili to do poslednej možnej chvíle. Ako to dopadlo, to dnes už všetci vieme … a pri podrobnejšom pohľade na súčasnosť sa nedá ignorovať, že súčasná politika Bieleho domu má znaky niekdajšej politiky A.Hitlera a správanie európskych veľmocí je úplne rovnaké, ako bolo za čias politiky nemeckého psychopata … a nedá sa nevidieť, že dnes má množstvo nasledovníkov, ktorí ho verbálne odsudzujú, ale jeho metódy im nesmrdia.

A najviac kričia o ruskej hrozbe tí, ktorí dovolili na územiach svojich krajín prevádzkovať tajné väznice CIA. Ináč, medzi nimi a gulagmi 30.rokov v bývalom ZSSR nie je žiadny rozdiel … je to skôr oveľa desivejšie, pretože tvrdíme – táto doba je dávno za nami …