O vulgárnosti . . . A ľuďoch

13. augusta 2016, cudzinec, Nezaradené

Váš príspevok nebol zverejnený, pravdepodobne obsahuje vulgárne výrazy … Prebehne kontrola a možno bude zverejnený …

Prečo nie, len akosi netuším, kto a prečo neuplatňuje rovnaký meter aj na to, čo sa napríklad objavuje na televíznej obrazovke, a to úplne bežne aj v denných hodinách. Pretože tam záplava násilia, krvi, utrpenia a vulgarizmov zjavne nikomu nevadí, dokonca ani tej povestnej Rade, čo má dohliadať nad vysielaním, ale namiesto toho udeľuje komické pokuty za reklamu … A ináč má strčenú hlavu v piesku.

Pokrytectvo naše každodenné … Však ak sa ti nepáči, nepozeraj … Však nepozerám, ale to ešte nie je dôvod, aby som mlčal pri pohľade na to, ako pseudokultúra duševne chorých a sadistov zaplavuje spoločnosť. Kedysi platilo, že obsah s nevhodnou temátikou či násilím sa vysielal len po desiatej večer, ale ani tam sa nemohlo predvádzať to, čo je dnes už úplne bežné aj v denných hodinách. Úpadok spoločnosti najlepšie ilustruje správanie ľudí – ak po niekom zakričíme, že je debil – sú pohoršení. Ak však niekto a niekomu odkopne na obrazovke hlavu či vystrelí mozog, na druhý deň o tom nadšene debatujú medzi kamarátmi.

Sme ešte ľudia ? Asi veľmi nie, keď psychopat s vodnatým ksichtom chce súdiť iných, či sú alebo nie sú duševne spôsobilí. Nevie sa to učesať, vyzerá ako lesný muž, ale bez problémov si trúfa urážať ľudí za ich myslenie … No okamžite volá právnikov, ak mu to niekto oplatí rovnakou mincou. To je už no-no-no … On môže, iní nesmú, lebo on má svoje nespochybniteľné práva.

Dokedy – pýtam sa. Pred pádom rôznych kultúr a ich zánikom mali skoro všetky niečo spoločné – uvedenie zvráteností do bežného života, a ich prezentovanie vo svetle normálnosti …