Potomkom starých rodov a iným tárajom

18. augusta 2016, cudzinec, Nezaradené

Nevadí, že si nepamätáte, čo ste napísali v iných blogoch … Kde ste sa hlásili napríklad k predkom, narodeným na americkom kontinente. Ale keď už píšete nezmysly, vytvorte si databázu, aby ste neskôr nepopierali to, čo ste predtým tak honosne – tvrdili.

Skúste si naštudovať význam slova “ šľachta „, skúste sa zamyslieť, čo všetko nesie so sebou príslušnosť k starému rodu, jeho dejinám a predkom. Aký je rozdiel medzi skutočným šľachticom, a niekým, kto len toto slovo prežúva v ústach, a vôbec nevie, o čom vlastne hovorí.

Možno by vám pomohlo, keby ste sa preplavili cez La Manche, podebatovali s príslušníkmi starých rodov … Možno by ste pochopili, ako sa zosmiešňujete, keďže vaše hrdé výroky o predkoch sú v rozpore s tým, ako sa správate.

Aspoň jedna rada na záver – šľachtic zásadne nepohŕda nikým, aspoň nie na verejnosti. Vie si zachovať odstup a primeraný nadhľad nad vecami, udalosťami a ľuďmi, a to dokonca aj vtedy, keď mu vrie krv v žilách.

Reprezentuje svoj rod, meno, jeho minulosť a zachováva dôstojnosť. Šľachtic je šľachticom aj bez titulného glejtu, ale sedliak ostane sedliakom aj s glejtom šľachtica …