Vábnička pre neúspešných

20. augusta 2016, cudzinec, Nezaradené

Každá vláda R.Fica priťahuje neúspešných doslova magnetickou silou. Ak tvrdia, že im ide o charakter štátu, klamú …

Nazývať národom osadenstvo dedinského štadióna, to chce riadnu odvahu, či skôr zaslepenosť. Pretože pokiaľ chce niekto nahradiť súčasnú vládu a konkrétne R.Fica jeho oponentmi z opozície, tak mu vôbec nejde o národ, ani o charakter štátu. Nikto so zdravým rozumom by nepodporil výmenu Fica za Matoviča, Sulíka alebo Lipšica. Z jednoduchého dôvodu – žiadna zmena k lepšiemu by nenastala. Na toto poznanie stačí pohľad na vystupovanie zástupcov súčasnej opozície.

Dnes je totiž nanajvýš potrebná kompletná výmena celej garnitúry, ktorá v súčasnosti riadi Slovensko – nevynímajúc nováčikov v parlamentnej politike, teda B.Kollára a M.Kotlebu. Nahradiť Fica kýmkoľvek z jeho oponentov znamená len premaľovanie štítu a pokračovanie v doterajších praktikách. Nehovoriac o tom, že slovenská politika povýšila špinavosť na bežný politický nástroj, čo dokazujú aj nevyberané útoky na predsedu parlamentu A.Danka, súvisiace s pôvodom jeho rodičov, a jeho – niekedy naozaj zvláštnym – vyjadrovaním.

Ľudí, ktorí “ bojujú “ podobnými zbraňami, ťažko nazvať inak, než známym slovom – špina.

Kto chce zmeniť charakter štátu, musí hľadať cesty, ako riadiť štát odborníkmi, s priamou zodpovednosťou za ich rozhodnutia. Veď je to otvorený výsmech, ak Vám minister financií šplechne do očí, že za dva roky plánuje vyrovnaný či prebytkový rozpočet, a bývalý poradca ministra financií a neúspešný adept na tejto post ho kritizuje slovami – vyrovnaný rozpočet sme mohli mať “ už “ dnes. Oslavovať po štvrťstoročí návrat toho, čo bolo kedysi bežným a jediným prijateľným javom, to pokladám doslova za – bezočivosť.

Však si ani položte otázku – kedy ste volili svojich zástupcov a dali im mandát s cieľom, aby zadĺžili vašich potomkov ?

Prečo som volil komunistov ? Pretože boli jediní !!!, ktorí hospodárili v zmysle zásady – obliekaj si kabát, na ktorý máš. Ich vízie či myšlienky mám z drvivej časti “ na háku „, ale súhlasím s názorom, že stav spoločnosti sa dá hodnotiť len podľa toho, akou kvalitou života disponujú chudobní a chorí. A na Slovensku sú chudobní či chorí doslova terčom, do ktorého si každý s chuťou kopne, alebo si niektorí na ňom čistia svoje špinavé svedomie – napríklad charitou.

Charita – veď je to hanba, nie hrdosť. Ľuďom treba prácu, primerane zaplatenú a naplnenie bežných potrieb, z ktorých sa zvrátení predstavitelia pravice smejú – bývanie, zdravie a pokoj na výchovu detí. Nie je náhoda, že pôrodnosť (nielen) na európskom kontinente klesla a klesá – nič z vyššie spomenutého množstvo ľudí nemá. Denne bojujú o prežitie. Prečo ? Nemôže každý podnikať … Niekto na to nemá schopnosti, iný podmienky. Je však preto menej človekom ? Absurdné …

Chcete meniť charakter štátu, teda Slovenska ? Máte moju podporu, ale nie v prípade, že budete chcieť nahradiť starý hnoj čerstvým a tvrdiť, že je to pokrok. To nie je pokrok, ale – zotrvanie v hnoji. Takú “ skvelú “ persspektívu si nechajte pre seba.