Pohár medu a rusofóbne “ elity „

22. augusta 2016, cudzinec, Nezaradené

Nenávisť, založená na príslušnosti k národu alebo etniku, je neprípustná …

Veríte tejto myšlienke ? Za seba poviem, že neverím a ešte dlho nebudem veriť. Pretože je úplne bežnou praxou, že verejnosťou a médiami poletujú agresívne výroky na príslušníkov národov, alebo menšín. A zjavne to akosi nikomu nevadí … pokiaľ … pokiaľ sa nadáva na Rusko, Rusov a všetko, čo má niečo spoločného s Ruskom. Rusofóbne elity pribúdajú ako huby po daždi, ťažko sa potom diviť tomu, čo sa pravidelne objavuje na internete v diskusiách.

Asi vrcholom absurdnosti je situácia, keď kritik obdivovateľov S.Banderu je označený na verejnosti – za fašistu. Rovnako absurdne vyznieva, ak niekto napíše, že slovenský vojnový štát bol legitímnym štátnym útvarom, lebo slovenský národ sa tak rozhodol. A súčasne napíše, že povojnová obnova Československa bola nelegitímnym aktom, lebo sa na nej dohodli v Moskve – Stalin a Beneš. Tieto konštrukcie vyznievajú tak šialene, že sa človek zamyslí, ako niekomu s podobným názorom vôbec mohli umožniť štúdium na vyššom stupni školstva, než je – osobitná škola.

Na primitívov stačí pohár medu, a vieš, o čom je ich život a presvedčenie … povedal raz jeden starý pán.

Pohár medu sa predložil, a primitívne existencie sa zleteli, no ako muchy na čerstvé lajno. Z ľudí, ktorých som za život poznal, sú najväčšími demokratmi a nepriateľmi Ruska tí, ktorí predtým oddane slúžili komunistickej strane, donášali na kolegov v práci, a otvorene pohŕdali každým, kto nepatril medzi nich. Zo stanoviska – nie si komunista, si niktoš – sa ich presvedčenie zmenilo na – nie si demokrat, určite si komunista. Nuž, každý len tak, ako môže …

Za všetko zlé, čo kedysi spôsobilo bývalé ZSSR, nesú zodpovednosť konkrétne osoby. Majú mená i svoju minulosť. Mimochodom – Stalin i Berija boli pôvodom Gruzínci, Brežnev bol Ukrajinec … to sú fakty, ktoré nikto nezmení. Rovnako sa nedá nič zmeniť na tom, že  ak niekto obdivuje osobnosť S.Banderu, stavia mu pomníky – asi nemá všetko v hlave pohromade … a ktokoľvek ho v tomto podporuje, nie je na tom o nič lepšie.

Pre ilustráciu, koho vlastne podporujú rusofóbi na Ukrajine, čriepok z minulosti, spojenej aj s osobou S.Banderu.