Na trolov platia (len) pravidlá

5. septembra 2016, cudzinec, Nezaradené

Iste, môžete im oplatiť rovnakou mincou, teda im vrátiť dobroty, ktorými vás pravidelne obšťastňujú, ale obvykle to skončí zmazaním príspevku, alebo neraz väčšej časti diskusie. A o to vám asi pri písaní blogu nešlo. Takže, čo s trolmi ? Prišlo mi pár e-mailov, kde sa ľudia posťažovali na mazanie diskusií.

 

Doba je zlá a provokatérov pribúda, najmä z radov tých, čo nemajú vlastný názor, ba dokonca aj v prípade, ak ho majú – nikdy nebudú mať odvahu, aby ho verejne (hoci aj pod anonymným nickom) prezentovali. Nemajú ani na vytvorenie vlastného blogu, aby nám ostatným ukázali, čo je v ich schopnostiach. A tak len ventilujú svoje nedostatky prostredníctvom diskusií, kde opakovane provokujú a skúšajú, pokiaľ možno zájsť. O niektorých mám vôbec pochybnosti, či vlastnia aspoň občiansky preukaz, skôr mám dojem, že ešte derú gate v lavici základnej školy.

Čo s tým ? Nič, len dôsledne rešpektovať pravidlá blogov a diskusií. A pokiaľ nechcete mlčky znášať agresívne ataky týchto ľudí, dá sa ich zbaviť pomerne jednoducho – nahlásením ich príspevkov administrátorovi, je to v jeho kompetencii, aby to riešil. Napokon, niektorí z trolov sa ani netaja tým, že úmyselne maria diskusie, takže neexistuje dôvod, aby ste na nich brali ohľady.

Pretože ľudia sa chovajú inak …