Funkcia nad dieťa (podľa niektorých)

7. septembra 2016, cudzinec, Nezaradené

Je na rozhodnutí ženy, čo bude robiť po narodení dieťaťa – či ostane doma na materskej dovolenke a bude sa venovať dieťaťu, alebo nastúpi do zamestnania – no ostávam v nemom úžase, ak si niekto vyberie zotrvanie v zamestnaní (bez akejkoľvek prestávky mimo času pôrodu) a ešte je pohoršený, že nadriadený sa zaujíma o to, či bude schopný plnohodnotného plnenia povinností … či mu pridelí prácu.

L.Nicholsonová sa sama a dobrovoľne rozhodla pre okamžitý návrat do parlamentu. Nikto ju nenútil, a nepochybujem, že mnohým matkám sa pri pohľade na to, akým spôsobom uvažuje – zastaví rozum. Kritizovať nadriadeného za to, že sa (oprávnene) opýtal, či bude schopná plniť svoje povinnosti, je len ďalším dôkazom pokrytectva liberálov, ktorí už dlhšie robia politiku, založenú na myšlienke – čo iným vytýkajú, sami pre seba – žiadajú.

Aj vystúpenie R.Sulíka k téme správania predsedu parlamentu k ženám svedčí o mnohom. Už dlhšie visí v éteri myšlienka – liberáli sa vyčerpali, a sklamanie z rozbitia sna o premiérskom poste pre ich predsedu je tak veľké, že nemajú čím osloviť voličov. Aj keď si môžeme povedať na rovinu – v politike SaS sú dôležití výhradne podnikatelia, a ostatné obyvateľstvo je len do počtu.

Kto čím bojuje, tým aj padne

Iste, k ženám by sme sa všetci bez výnimky mali správať s primeranou úctou. Lenže pravidlo by malo platiť aj opačne. Ťažko môže ktokoľvek (nemám na mysli len ženy) očakávať slušné správanie a istý rešpekt, ak sa sám neriadi tým, čo žiada. Potom platí staré a osvedčené – ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva. Nebudem tu rozoberať nedávny škandál so zastupovaním A.Danka, poverením a jeho pravosťou pre A.Hrnčiara, či svojvoľným konaním L.Nicholsonovej. Pravdou však ostáva, že poverenie na zastupovanie predsedu parlamentu nemala, a napriek tomu – konala. Koľko úcty a rešpektu bolo v jej konaní ? Ani za máčny mak.

Za seba poviem jediné – ak sa žena rozhodne mať dieťa, mala by sa po jeho narodení venovať výhradne jeho potrebám, minimálne počas prvého roka. Na otco-dovolenky v prípade dojčiat neverím, a ženy, uprednostňujúce kariéru pred deťmi – za matky nepokladám.