Prázdne reči “ odborníkov “ z SaS

9. septembra 2016, cudzinec, Nezaradené

Protischránkový zákon nepodporíme … vyhlásil na tlačovej konferencii poslanec za SaS Galko. Tieto tri slová boli jedinými slovami, ktoré sa v jeho bezpredmetnom prejave týkali spomínaného zákona. Všetko ostatné z jeho úst nestálo za fajku dymu, nehovoriac o tom, že práve tento poslanec nemá podľa môjho názoru nielen právo, aby nad niekým moralizoval, ale je absurdné, že po kauze s odpočúvaním, ktorá sa odohrala na ministerstve obrany pod jeho vedením, má ešte niekto toľko odvahy, že ho nominuje na post poslanca.

Ako-tak prijateľné argumenty mal poslanec A.Baránik, kde by sa dalo súhlasiť s liknavosťou slovenských súdov. Vystúpenie poslanca J.Rajtára síce navonok vyzeralo ako podložené, ale len na začiatku – potom opäť skĺzlo do verbálneho vybavovania vzájomných účtov, nehovoriac o tom, že od čias, kedy argumentoval v kauze Bašternák dôkazmi, pochádzajúcimi z pochybnej činnosti jeho asistenta, pokladám tohoto poslanca za rovnako nedôveryhodného.

Video s vystúpením poslancov za SaS je priložené.

Môžete sami posúdiť, koľko odbornosti sa vo vystúpení poslancov prejavilo. V každom prípade, zákony sa prejednávajú v parlamente práve preto, aby sa vychytali ich nedostatky, odstránili potenciálne únikové cesty pre tých, ktorí by zákony chceli obchádzať. Tlačová konferencia, preplnená termínmi “ možno a asi “ nevyrieši absolútne nič, a len vyvoláva dojem, že za odmietnutím zákona je niečo úplne iné – napríklad možné ohrozenie záujmov kritikov.

O tom, kto a ako prepisuje firmy na biele kone, by sme sa radšej nemali baviť … presnejšie, je pokrytecké o tom hovoriť, ak sa pred časom medializovalo, akým spôsobom sa v tejto disciplíne chovajú aj tí, ktorí dnes kričia “ ukrižuj a upáľ „.

Za seba poviem jediné – nepoznám žiadny odborný argument zo strany SaS, ktorý by na predmetnej tlačovej konferencii zaznel a bol by dostatočným dôvodom na odmietnutie podpory uvedeného zákona. Z môjho pohľadu je postoj SaS čisto účelový, nemá nič spoločné s ochranou záujmov Slovenska a jeho občanov, a je len ďalším dôkazom, že tejto strane chýba program (ale aj schopnosti), aby mohla osloviť voličov. A kto koná účelovo vo vlastnom záujme, nemá čo robiť v parlamente.