TTIP a CETA . .. korupcia a klam

23. septembra 2016, cudzinec, Nezaradené

Nebudem plytvať slovami, bolo by to zbytočné. Vypichnem len jedno tvrdenie, ktoré zaznelo v diskusii na vlnách Slovenského rozhlasu, a malo byť argumentom pre podporu TTIP – podľa diskutujúceho je dohoda TTIP výhodnejšia, ako súčasne platná zmluva medzi Slovenskom a USA, ktorá bola podpísaná v roku 1991.

A práve vyššie citované tvrdenie dokonale ilustruje skutočnosť, že TTIP nie je ničím iným, ako kolektívnym podvodom korporácií a skorumpovaných politikov na národoch krajín, omylom združených v EÚ. Prečo ?

Pretože Slovensko nemohlo v roku 1991 podpísať s USA žiadnu dvojstrannú zmluvu, keďže Slovenská republika začala písať dejiny samostatného štátu 1.januárom 1993.

Pokiaľ niekto pochybuje o škodách, ktoré by podpis TTIP mohol napáchať na Slovensku, pripomeniem len jednu, pomerne nedávnu udalosť – pamätáte sa, ako slovenský premiér letel do USA, na dvojstranné rokovania s predstaviteľmi spoločnosti US STEEL ? V prípade podpisu TTIP by sa uvedená situácia pravidelne opakovala – predstavitelia zvrchovaných krajín by sa stali bábkami v rukách korporácií, ktorým by sa chodili klaňať a doprosovať.

Ak chcete vedieť, čo vás čaká v prípade podpisu TTIP, skúste si na internete vyhľadať informácie o pôsobení spoločnosti United Fruit Company v rozvojových krajinách, najmä však krajinách Latinskej Ameriky. Vo chvíli podpisu tejto dohody prestane samostatné a zvrchované Slovensko existovať. (oboznámte sa napríklad s pozadím občianskej vojny v Guatemale)