Riaditeľa odvolať, kúpu auta zrušiť

21. októbra 2016, cudzinec, Nezaradené

Sociálna poisťovňa spravuje financie daňových poplatníkov, ktoré inkasuje na základe zákona. Ako správca je povinná nakladať s finančnými prostriedkami zodpovedne, a v prvom rade plniť povinnosti voči platiteľom.

Nevidím preto žiadny dôvod, aby sa jej riaditeľ presúšal po Slovensku v luxusnom VW Touareg. Pozrel som si podmienky súťaže, na ktorej základe má byť auto zakúpené, a záver je jasný – súťaž bola podobne, ako v prípade obstarávania vozidiel pre rýchlu záchrannú službu nastavená tak, aby bol víťaz vopred jasný. Presnejšie – bolo jasné jediné, možné vozidlo, spĺňajúce podmienky súťaže.

Nevidím dôvod, aby riaditeľ poisťovne využíval vozidlo typu, akým je VW Touareg. Z hľadiska povinností, ktoré vyplývajú z jeho funkcie, by mu bohate postačovala napr. Škoda Superb, s bežným dieselovým motorom. Je to dostatočne reprezentatívne vozidlo, s primeranou spotrebou a nákladmi na údržbu. Rovnako nevidím dôvod, aby podmienkou výberového konania bola ponuka vozidla s pohonom oboch náprav – ďalší zbytočný luxus.

Pri pohľade na technickú špecifikáciu vozidla, ktorú zadal vyhlasovateľ súťaže, môžem povedať jediné – riaditeľa SP treba ihneď odvolať z funkcie, a kúpu vozidla zrušiť. Ak sa chce pán Vážny voziť na VW Touareg, žiadny problém – môže si ho zakúpiť z vlastných prostriedkov. Avšak na výkon funkcie riaditeľa SP podobné vozidlo nepotrebuje.