Aj by som sa zasmial, ale . .. je to skôr na zaplakanie

24. novembra 2016, cudzinec, Nezaradené

Pohľad na tlačovú konferenciu I.Matoviča a D.Lipšica bol bolestivý. Naplno ukázal biedu slovenskej politickej scény, a ľudí, ktorí veľmi túžia po zákonnosti, ale len vtedy, ak sa nedotýka ich záujmov.

K výrokom lídra OĽANO netreba plytvať slovami – nevyšiel zo šedého podpriemeru, založeného na prázdnej a nepodstatnej argumentácii. Zákon hovorí jasne – poslanec nesmie byť štatutárom (podnikateľského subjektu), a naopak nič nehovorí o tom, že by podstatou malo byť skúmanie, či poslanec nejakú činnosť vyvinul, alebo nie. Takže je úplne zbytočné, aby sa niečo ďalej riešilo – kto kričí po rešpektovaní zákonov, nech sa nimi v prvom rade – sám riadi.

Vystúpenie právnika ? D.Lipšica však bolo pre mňa veľkým sklamaním. Jeho argumentácia bola rovnako prázdna. Neviem pochopiť, ako môže obhajovať vulgárne útoky na osobu, česť a povesť – za prejav politického názoru … a vôbec nechápem, ako môže bezočivé osočovanie obhajovať právom na slobodu prejavu. Sloboda prejavu končí tam, kde začínajú (nielen Ústavou) zaručené práva – dotknutých osôb. Netreba tajiť fakt, že vystupovanie I.Matoviča je možné len na Slovensku … v inej krajine by sa vedeli s jeho správaním, nehodným člena parlamentu, veľmi rýchlo vysporiadať. Nehovoriac o záplave žalôb, ktorým by musel čeliť. Jednou vecou je povedať, že oponentovi na čele štátu nedôverujem, inou vecou je verejne vykrikovať, že je – zlodej a podvodník, či kumpán zlodejov.

Neviem, kam smerujeme … ale dnešná spoločnosť sa čoraz viac stáva vulgárnou a priam preteká rôznymi druhmi násilia. Či už v médiách, alebo politike. Voči tomuto spôsobu vývoja spoločnosti by sme sa mali rázne ohradiť, a reprezentantov či predstaviteľov tejto novej “ módnej “ vlny by sme sa mali rázne a nemilosrdne zbaviť.