B. Obama – symbol bezcharakternosti odchádza

29. decembra 2016, cudzinec, Nezaradené

Čo klamstvom začalo, podlosťou končí …

Sotva môže niekto pochybovať o pôvode ceny za mier, ktorú získal (no skôr si kúpil) B.Obama, sotva usadol v Oválnej pracovni. A nič lepšie necharakterizuje éru, ktorá práve končí – nič pre svetový mier neurobil, a množstvo konfliktov a tragédií nesie jeho podpis.

Jeho posledné vyjadrenie o odplate Rusku za údajnú manipuláciu volieb len dokazuje, aký bol jeho skutočný charakter. Nie, vôbec by som sa nedivil, ak by Kremeľ vrátil Washingtonu tú dobrotu, ktorou Biely dom desaťročia “ obdarúva “ iných, keď sa snaží dosadzovať vlády a politikov podľa svojich potrieb. Napokon, bol najvyšší čas ukázať, ako sa môže cítiť národ, ak mu niekto vnucuje to, čo rozhodne nie je v jeho prospech – hoci v prípade výberu medzi Trumpom a Clintonovou sa konečný výsledok dá definovať slovami – z kaluže rovno do blata.

Ak sa vo svete ozývali hlasy, volajúce po predvedení vinníkov irackej vojny po udalostiach septembra 2001 pred súd, ešte viac by miesto na lavici obžalovaných patrilo B.Obamovi. V jeho prípade by sa dalo povedať, že klamal už vo chvíli, keď otvoril oči.

Európa by sa mala konečne spamätať, a začať sa naozaj riadiť vlastnými záujmami. Americká politika od roku 1990 neslúži na prospech nikomu, len Bielemu domu. Je to svojím spôsobom aj následok tolerovanej okupácie Nemecka po II.svetovej vojne, ktorá vlastne nikdy neskončila. Nemecko ako európska hospodárska veľmoc nerobí vlastnú politiku, ale len to, čo vyhovuje Washingtonu. Preto sa dnes boríme s problémom imigrantov, preto máme dnes občiansku vojnu na Ukrajine. A preto sme aj v nezmyselnom hospodárskom konflikte s Ruskom, ktorý začal na základe želania Bieleho domu … ale práve americké spoločnosti zo súčasnej situácie ťažia najviac. Prostredníctvom dcérskych spoločností v tretích krajinách, ktoré nemusia sankcie rešpektovať.

B.Obama bol nádejou po katastrofálnom období G.Busha, a stal sa ešte väčšou tragédiou.

Komu za to poďakovať ? Skorumpovaným, mienkotvorným médiám … zbabelým a skorumpovaným politikom, ktorí sa tvárili, že je všetko v poriadku ? Nie, nám voličom … že sme sa nedokázali pozrieť na vývoj objektívne a zbaviť sa sluhov na čele štátu.

A ak sa nedokážeme vzoprieť proti americkej diktatúre, ktorá sa čoraz bezočivejšie otŕča na svetle sveta, budeme trpko ľutovať.