Prestaňte byť zbabelci a priznajte – mýlili sme sa . .. omyl nie je hanba !

8. januára 2017, cudzinec, Nezaradené

Celkom ma pobavili reakcie na dva predošlé blogy. Vlastne som sa ani nedivil, kto tam prišiel mariť diskusiu – o jednom mám istotu, že mu ešte tečie mlieko po brade a hrá sa na svalnáča, a ten druhý by zaprel aj nos medzi očami … udivilo ma však niečo úplne iné, a v diskusiách na iných portáloch.

Možno je to len môj pocit, ale opäť prevažuje pri vyjadrovaní názorov na súčasné dianie zbabelosť a pokrytectvo. Nie, inak naozaj nemôžem označiť názory ľudí, ktorí na jednej strane opakovane pripomínajú okupáciu Československa z augusta 1968 a nazývajú ju zločinom na našom národe (čo naozaj aj zločin bol), a na strane druhej pobyt cudzích vojsk na poľskom území zrazu vidia ako úplne prijateľný vývoj – treba otvoriť oči a veci pomenovať tak, ako si zaslúžia. Pretože oba prípady majú niečo spoločné – nerozhodovali občania krajín, ale politické špičky, ktoré sa na ich názor nepýtali. A na tomto zvrátenom postupe nič nemení ani fakt, že vojská Varšavskej zmluvy prišli na územie Československa spôsobom, ktorý viedol k obetiam na životoch … a americkí vojaci prichádzajú do Poľska v relatívnom pokoji, akoby bol s tým poľský národ spokojný. Už minulý rok prebehli v Poľsku nepokoje a rôzne demonštrácie, ktoré jasne poukázali na to, že Poliaci nie sú spokojní s politikou vlastnej vlády …

Navyše, na veci sa treba pozerať aj s ohľadom na Slovensko – Poľsko je náš priamy sused, a prítomnosť cudzích vojsk na jeho území je provokáciou. Nič viac, nič menej. Ak niekto tvrdí, že reaguje na pohyb ruských vojsk a ich cvičenia, ktoré sa pritom odohrávajú na zvrchovanom území Ruska, tak vás má za hlupákov (nechcem použiť silnejší, a oveľa vhodnejší výraz) !

Treba konečne otvoriť oči a priznať – mýlili sme sa. NATO nevzniklo ako nástroj pre udržanie mieru (však vzniklo oveľa skôr, než pakt, proti ktorému bolo údajne vytvorené), a ani nie je schopné prispieť k udržaniu mieru, keďže platí jediný záujem – záujem Bieleho domu. Prestaňme sa pretvarovať a skúsme reálne pomenovať krajiny, kde prispelo NATO k pokoju a mieru …

Máme množstvo problémov, ktoré nevieme vyriešiť a vyrábame si ďalšie ? Nie sme blázni ? Za rohom u susedov na Ukrajine prebiehajú fakľové sprievody, oslavujúce banditov a vrahov … zúri tam občianska vojna, ktorú vyvolalo priame zasahovanie bruselskej a washingtonskej administratívy do vnútorných záležitostí Ukrajiny, keď za pomoci mimovládnych organizácií zasahovali do politického vývoja, vrátane volieb – financovali nelegitímne zvrhnutie Janukovyča, kde im dokonca nevadila ani spoluúčasť neonacistov … a dnes kričia, že Rusko neoprávnene a zločinným spôsobom ovplyvnilo prezidentské voľby v USA, keď urobilo presne to isté ? Aj keby to naozaj Kremeľ urobil a ovplyvnil verejnú mienku pred voľbami v USA, neurobil nič iné, ako americká administratíva. Takže – buď sa dopustili zločinu obe strany, alebo ani jedna.

Kultúrne sme na oveľa vyššej úrovni, ako Američania. Prečo teda nechávame zo seba robiť neandertálcov ? Však sa reálne pozrime na to, čo prezentujú ako kultúru, aký obsah u nich získava ocenenia a zamyslime sa – je toto naozaj umenie ? A ak to nie je umenie, ale brak – na akej úrovni sú ľudia, ktorí pokladajú brak za umenie ? Stratili sme vari cit pre krásne ? Však sa pozrite na americkú produkciu – prevažuje obsah s násilnou tematikou, neustále vyskakuje nejaký nepriateľ a potreba s ním bojovať. Dokonalý obraz americkej politiky – nepriateľa nemáme, tak si ho vyrobíme. Chcete, aby vaše deti rástli v takomto zvrátenom svete ?

Pochybujete ? Dobre … tak sa skúste zamyslieť nad niečím iným – zamyslite sa nad tým, koľko našich ľudových súborov, prezentujúcich naše kultúrne dedičstvo, úspešne vystupuje vo svete a nájdite – kto a kedy vám prezentoval americké, kultúrne dedičstvo … hľadajte, kedy kde ste mali možnosť …

Stále pochybujete ? Dobre … tak skúste nájsť nejaký príklad, kde na Slovensku vbehol študent do školy so zbraňou a začal naháňať, či dokonca vraždiť spolužiakov. Môžete ho hľadať aj v okolitých krajinách, a uvidíme – čo nájdete. Iste, na Slovensku sa nedá tak ľahko obstarať zbraň, ako v USA … naozaj veríte, že to je jediný predpoklad násilia – prístup k zbrani ? Na niečo podobne zvrátené potrebujete oveľa viac, než zbraň. Podľa štatistiky FBI, ktorá zahŕňa ako masové útoky udalosti, kde zahynú minimálne štyri osoby, tak len v roku 2015 došlo na území USA k 45 útokom (do októbra 2015) tohoto druhu. Celkovo však tvoria tieto útoky v USA 31% všetkých útokov podobného druhu na celom svete. Viac informácií o týchto útokoch nájdete na portáli shootingtracker.comMyslíte, že je to náhoda ?

Kedy si konečne priznáme – mýlili sme sa, uverili sme falošnému vzoru ? Však to nie je hanba, priznať omyl. Vždy je lepší návrat zo zlej cesty, ako pokračovanie … alebo nie ?

Prečo potrebujeme za každú cenu mať nejakého pána ? Prečo volíme politikov, ktorých rétorika sa v podstate nezmenila – kedysi tvrdili, že so Sovietskym zväzom na večné časy a dnes zase tvrdia, že bez EÚ nemá Slovensko šancu … naozaj veríte, že títo ľudia môžu posunúť krajinu k prosperite ? Zobuďte sa, sluhovi nezáleží na pánovi, len nech platí. A bude slúžiť komukoľvek. Prečo volíme ľudí, ktorí tvrdia, že krajina je v katastrofálnom stave, ale keď nedosiahnu svoj cieľ vo voľbách a nezískajú posty podľa svojich predstáv, zbalia sa a zmiznú za hranice – na teplejšie miestečka, odkiaľ pokrikujú – ako je na Slovensku zle ? Prečo tolerujeme, že sami musíme tvrdo drieť v práci, odvádzať výsledky … a niekto sedí na dvoch-troch stoličkách, výsledky nemá žiadne a ešte mu aj zmluvu (formou volieb) predlžujeme ? Naozaj si tak málo vážime vlastné peniaze ?

Mať strach je prirodzené … prizerať sa, ako niekto robí z našej krajiny guberniu, to je zbabelé, a obhajovať sa – iní to tiež robia – je pokrytectvom najhrubšieho zrna. Nezaslúžime si trochu viac ?

______________________________________

P.S. Odkaz pre rôznych krikľúňov, ktorí ma posielajú do Ruska :

Na rozdiel od vás sa nikomu nemienim klaňať, a nebudem sa rozhodne klaňať riešeniu problémov formou násilia, čo bežne prezentuje súčasná politika našich údajných spojencov. Pokiaľ tak veľmi obdivujete život a kultúru v USA, máte otvorené hranice, môžete sa ísť presvedčiť na vlastnej koži, ako vás privítajú – nebude ich zaujímať, či ste alebo nie ste občanom spojeneckej krajiny, budú sa k vám správať ako k potenciálnej hrozbe a keby mohli, tak preverovať do tridsiateho kolena.

Takýchto ľudí s podobnými postupmi za priateľov a spojencov nepokladám – tým skôr, že my sa k nim správame úplne inak. Čo je asi chyba … ale môžete si byť istí, že ak by sme sa pokúsili o zavedenie podobného systému voči ich občanom, okamžite by nás opäť označili za čiernu dieru