Ako SaS objavila vodu v rieke

21. januára 2017, cudzinec, Nezaradené

Prax externých poradcov v rôznych otázkach vládne na Slovensku dlhé roky – najprv sa obhajovala objektívnosťou rozhodnutia s minimálnym politickým vplyvom, dnes sa už nad tým skoro nikto nepozastavuje …

A predsa – podľa SaS sa cez poradcov tunelujú eurofondy. Ktovie, prečo neprišla SaS s týmto objavom v čase, keď podobným spôsobom odtekala peniaze zo štátneho rozpočtu ?

Takže, tentoraz sa len oficiálne potvrdilo jediné – ministerstvá sú obsadené politickými nominantmi, neschopnými plniť povinnosti, vyplývajúcimi z ich postavenia. Sú to proste trafiky pre politické strany … ťažko sa potom diviť, že vo vysokých funkciách sa ocitnú ľudia, ktorí po kvalifikačnej stránke nespĺňajú podmienky ani na pozície mestských či okresných úradov.

A keďže na tejto praxi sa podieľali všetky súčasné parlamentné strany (s výnimkou Kotlebu a Kollárovcov), riešenie je jednoduché – v ďalších voľbách ich nevoliť.

A na záver ešte jedna otázka – možno by stálo za námahu preskúmať, koľko peňazí pretieklo bezdaňovými a dotačnými tunelmi k tzv.investorom, teda zahraničným špekulantom …