Generačná výmena v politike je nevyhnutná . ..

2. februára 2017, cudzinec, Nezaradené

Únava materiálu sa prejavuje nielen na vládnom SMER-e, ale aj opozičných stranách …

Najlepšie o tom svedčia titulky opozičných “ trúb “ ako SME, Denník N a spol. Skoro každý deň dominujú titulky o kapitánovi Dankovi, čo je – úprimne povedané _ pre slovenskú spoločnosť rovnako dôležité, ako prd blchy vo vetre. Ukazuje sa, že “ mienkotvorné “ médiá nemajú témy úplne rovnako, ako ich favoriti.

Generačná výmena je čoraz nevyhnutnejšia. Najlepšie to vidieť na výrokoch ľudí, ktorí s obľubou hovoria o neschopnosti konkurentov … a pritom nevidia vlastnú, priam žalostnú neschopnosť. A to aj pri snahe o dosiahnutie základných cieľov, medzi ktoré patrí napríklad víťazstvo vo voľbách. Pretože, nech si už myslíme čokoľvek, R.Fico vie aspoň vyhrať voľby, čo sa pravicovým stranám v histórii samostatného Slovenska nikdy nepodarilo.

Zbežný pohľad na súčasný stav hovorí jasne – SMER už dosiahol svoj vrchol, a čaká ho (zatiaľ) len stagnácia, pre strany okolo SaS by ďalší neúspech vo voľbách znamenal definitívny koniec. A kto príde po nich ? Pri pohľade na vystrájanie “ nezávislých “ kandidátov na rôznych postoch to radšej nechcem vedieť.