Voličom banskobystrického kraja – nedajte sa oklamať “ smradmi „

4. februára 2017, cudzinec, Nezaradené

Politiku na princípe “ proti niekomu “ sme tu už mali koncom 90.rokov. Výsledkom bol výpredaj majetku štátu a priamym následkom je rast cien a poplatkov v rôznych oblastiach, kde štát (aj napriek tvrdeniam R.Fica) jednoducho stratil kontrolu.

Ako obyvateľ banskobystrického kraja pomaly sledujem, čo sa začína diať pred blížiacimi regionálnymi voľbami – počnúc zmenou volebného zákona, ktorý má znemožniť opakovaný úspech M.Kotlebu, končiac rôznymi vystúpeniami nádejných kandidátov, ktorými sa tiahne jediná idea – spojiť sa proti Kotlebovi … nič viac, nič menej.

Som presvedčený, že voľba na základe vyššie spomínanej myšlienky je hlúposť a neprinesie nič dobré. Hoci sa nádejní adepti snažia hmliť rôznymi výrokmi, v zásade od každého vytŕča to isté – prázdne reči, ošúchané frázy a žiadna reálne naplniteľná vízia pre zlepšenie života obyvateľov kraja v budúcnosti. Keď sa nad tým zamyslíme, pokračovanie M.Kotlebu vo funkcii predsedu kraja nič nezhorší a máločo zlepší – keďže by ho opäť bojkotovali krajskí poslanci na príkaz svojich straníckych centrál …

A práve samotný bojkot stojí za zamyslenie – komu majú slúžiť poslanci ? Záujmom svojich strán, alebo potrebám voličov ?

Kraj má svoje potreby bez ohľadu na to, kto ho vedie. Kto v politickom súboji ignoruje potreby kraja a jeho obyvateľov, je ešte horší ako M.Kotleba – a nezaslúži si, aby reprezentoval záujmy voličov a bol platený – za intrigy.

Výmena M.Kotlebu ? Prečo nie … ale len kandidátom, ktorý jasne a prehľadne definuje svoje predstavy o rozvoji kraja a naplnení potrieb obyvateľov, pričom bude ochotný aj prevziať zodpovednosť za prípadné nedodržanie predvolebných sľubov. Pokiaľ sa taký kandidát nenájde, a budú kandidovať len obchodníci so vzduchom, je úplne jedno, či tam budú oni, alebo M.Kotleba.

Nedovoľme, aby nás opäť podviedli notorickí klamári, kariéristi či multifunkční “ smradi „. Voľme len takých, čo sú ochotní venovať sa potrebám kraja naplno, a dokážu niesť zodpovednosť za svoje skutky.