Tatry nesklamali . ..

5. februára 2017, cudzinec, Nezaradené

Nie, Tatry ma dnes naozaj nesklamali. Stále sú aj napriek následkom kalamity a kreténizmu istých skupín ľudí – krásne. A rovnako (stále) sú preplnené podnikavcami, ktorí zjavne ani netušia, o čom je cestovný ruch.

Pol štvrtej poobede, poplatok za parkovanie – 3,50 € za dve hodiny. V iných lokalitách, dokonca aj známejších, sa obvykle po tretej hodine neplatí … Starý Smokovec mám rád, a tak som išiel pozrieť bistro, v ktorom som sa zvykol občas zastaviť.

Opäť nič nové pod slnkom – stále rovnako bezočivý personál, stále rovnako nečitateľná ponuka na stieracej tabuli, a opäť – premrštené ceny. Polievka za 2,20 €, halušky s bryndzou tesne pod piatimi eurami (ak sa nemýlim, tak 4,90 €), gramáž som si nevšimol, ale podľa odhadu max. 250 gr., (inde obvykle 330 gr.) Navyše, rovnaký a rovnako nechutný materiál podávajú nielen s bryndzou, ale aj ako prílohu – súdiac podľa chuti, zemiaky to asi videlo z lietadla.

Tatranci sa proste nevedia a nechcú poučiť … zrejme stále naivne veria, že Tatry zakryjú akékoľvek svinstvo na tanieri, a akúkoľvek sumu na účte.

Nečudo, že nejeden Slovák radšej volí dlhšiu cestu do Rakúska, než by mal platiť za treťotriedne služby v našich veľhorách – a ešte aj poriadne predražené a nekvalitné. Iste, turista zaplatí za polievku či kávu dve eurá … akurát sa už nevráti, tým skôr, ak za svoje peniaze dostane službu na úrovni krčmy piatej cenovej skupiny.

Dnes vidím Tatry ako raj developerov, ktorí chcú namiesto platenia daní – investovať, a cintorín cestovného ruchu s množstvom hrobárov … niet divu, keď v cestovnom ruchu na Slovensku neplatia žiadne pravidlá, a prakticky neexistuje funkčný systém kontroly …

No čo, vzdali sme sa strategických podnikov, môžeme aj turistov … však sme bohatí, nie ?