Liberálna politika “ bez tváre „

17. mája 2017, cudzinec, Nezaradené

Ak som ešte mal nejaké pochybnosti, či nekrivdím liberálom (formálne pod značkou SaS) svojím postojom a plošným odmietaním ich myšlienok, po vypočutí dnešných vystúpení ich zástupcov už žiadne pochybnosti nemám. Lberáli nie sú schopní chrániť národné záujmy, nerozumejú ani pojmom, ktoré súvisia s ochranou národného záujmu a národnej identity a bolo by veľkou chybou, ak by mohli určovať smerovanie Slovenska v budúcnosti.

Dve témy – ochrana pôdy a obnovenie výuky brannej výchovy na školách v samostatnom bloku. V prvom rade je smutné, ak niekto nerozumie slovnému spojeniu “ potravinová bezpečnosť “ a zľahčuje jej význam slovami – potravín je dostatok.

Možno naozaj vytvárajú preplnené regály v obchodoch dojem, že potravín je dostatok. Realitou však je, že potravín je možno dostatok, ale ich kvalita, najmä u dovezených, je viac než pochybná. Potvrdzujú to rôzne škandály v súvislosti s poľskými potravinami, či naposledy s pochybnou hydinou z Brazílie. V našich obchodoch sa predáva predražený a často nebezpečný odpad, o čom svedčia aj “ regionálne “ rozdiely v kvalite a zložení potravín rovnakého výrobcu v rôznych krajinách únie. Ak niekto argumentuje, že treba čítať popis potravín na obaloch, nechodím do obchodu preto, aby som nahrádzal čitateľský krúžok zo základnej školy. Chodím tam v presvedčení, že nakupujem tovar, ktorý je dostatočne overený a pravidelne kontrolovaný.

Pôda je najväčším bohatstvom štátu a národa. Hlavne vtedy, ak je úrodná a vie vydať obživu. V každej krajine, kde sa podarilo získať kontrolu nad vlastníctvom pôdy, okamžite došlo k prudkému rastu cien na trhu. Zahraničné monopoly zneužívali svoje mocenské a vlastnícke postavenie najmä v krajinách tretieho sveta, o čom sa veľmi nehovorí, pretože je nepopulárne priznať, že mnohí, priam vzoroví demokrati sú vlastne – zlodeji, špekulanti a podvodníci.

Kto chce porovnať kvalitu domácej a zahraničnej produkcie, môže to vyskúšať na jogurtoch. Zvolenský jogurt je neporovnateľný s mľadravými vodičkami iste zahraničnej spoločnosti, v ktorých plávajú extra kúsky ovocia.

Stratiť kontrolu nad pôdou znamená stať sa plnohodnotným otrokom.

Branná výchova je nepotrebná, hádam sa nebudeme vracať o polstoročie späť, povedal iný liberálny komentátor. Naše výsledky v športe, naposledy hokeji, ale aj pohybové schopnosti súčasnej “ šmatlavej “ generácie však vypovedajú niečo iné. Dnes má v jednej triede na základnej škole toľko žiakov výnimku, ako kedysi nemali celé školy.

Iste, ani ja som nemal v obľube branné cvičenia, ale – naučili nás poznávať rastliny, stromy, zvieratá, alebo sme sa učili používať kompas v spojení s mapou. Áno, mali sme aj cvičenia v plynových maskách, a neuškodili nám. Naučili sme sa užitočné veci pre život, ktoré možno nebudeme nikdy potrebovať, ale ak by náhodou – nedostaneme bezradne stáť a zúfalo premýšľať, čo teraz. A povedzme si otvorene, ak by došlo ku konfliktu, a zrazu by sa určité územie ocitlo bez akéhokoľvek komunikačného signálu, tak súčasné generácie môžu húfne vyťahovať biele vreckovky a mávať v nádeji, že si ich niekto všimne a zľutuje sa.

Praktické znalosti prežitia v prírode, či prípade neočakávaných okolností sú dôležitejšie, než bezduché vzdelávanie v predmetoch ako etika a spol. Je pochopiteľné, že súčasťou brannej výchovy je aj výchova k vlastenectvu, a som presvedčený, že práve táto skutočnosť nevonia liberálom. Pretože práve oni sa v nejednom prípade hrdia falošným kabátom európanstva, a príslušnosť k slovenskému národu a štátu radia (až) na druhé miesto. Pre mnohých z nich je vlastenectvo na rovnakej úrovni ako extrémizmus. Lenže … asi zabudli na pravdu našich starých otcov  a materí, ktorí kedysi hovorievali –

Môžeš sedliaka navliecť do hrdých šiat a posadiť do panského koča, ale stále to bude len – sedliak. A to platí aj v prípade liberálov – mnohí sa navliekajú do kabáta európanstva, aby sa cítili akosi významnejšie a dôležitejšie, ale vždy ostanú len malovernými – zo Slovenska. A každý z tých, ktorým sa tak ochotne a bezhlavo podlizujú, im to vždy vo vhodnej chvíli pripomenie. Pretože poturčenec horší od Turka.