Smiešny či skôr trápny ujko

25. júna 2017, cudzinec, Nezaradené

Ujko a čo sa čertíte ? Však ten koberec je naozaj modrý, nevidíte ? Ujko zafučal a rozkričal sa na celú ulicu – citujem “ Ty zasran jeden nevychovaný a to ťa tak doma učia, odporovať starším ? „

Nie, obsah debaty bol naozaj iný, ale podstata ostala – ujko nezniesol pravdu a hoci ju sám videl, nemohol pripustiť, že sa mýli, keďže má svoje roky a predsa starší sú aj múdrejší. A tak pravidelne vrieskal po každom, kto si dovolil mať iný názor, hoci aj pravdivý – on je predsa starší a aj keby nemal pravdu, tak ju má, lebo je starší. A basta.

Nuž dnes ani náhodou nie som vo veku zasranov, ale stále sa nájdu ujkovia, ktorí mi nadávajú do nevychovancov, či sa mi pravidelne vyhrážajú právnikmi a spolkami právnikov, ak si dovolím povedať – koberec je modrý. Zrejme žijú v ilúzii, že sú jediní na svete, ešte stále vládne štátostrana, ktorá ich bude chrániť za každých okolností a aj v situácii, keď zjavne nehovoria pravdu. Interne medzi kamarátmi im hovoríme “ ľudia so znakom doby dávno minulej „, ktorí ešte stále nepochopili, v akej dobe žijú.

A asi im nikto nepovedal ani staré porekadlo – proti vetru sa nemá močiť, ak nechce byť močiaci – omočený.

Čo dodať ? Hádam len – ujko, len sa choďte sťažovať, využite tú légiu “ odborníkov “ na právo, len im predtým dajte vedieť, do čoho ste ich zatiahli. Nech si neskôr nebijú hlavy o múr, keď zistia, čo bude predmetom ich námahy. Pretože po zistení skutkového stavu sa môže stať, že v ich očiach bude ujko …. len trápny ….