Slovensko sa pomaly mení na daňový raj

29. júna 2017, cudzinec, Nezaradené

Treba priznať, že vládnuca kasta dáva slovnému spojeniu „daňový raj“ konečne ten pravý význam.

Ukazuje sa, ako má skutočný daňový raj vyzerať v praxi – politik je štedro platený za vystupovanie na (vlastných) tlačových konferenciách, kde hádže špinu po oponentoch … bohatým sa dávajú daňové úľavy alebo naopak štátne dotácie … chudobní ale duchom štedro obdarení špekulanti zarábajú na odpočtoch (výpalníckej a podvodnej) DPH … a poctivým ľuďom pribúdajú rôzne dane a poplatky, aby bol tento raj dlhodobo udržateľný. Otázkou je – pre koho to vlastne budujeme raj na Zemi ?

Pokiaľ si niekto robí ilúzie o dodržiavaní pravidiel, mal by sa veľmi rýchlo prebrať zo svojho mokrého sna. Pravidlá sú (nielen) na Slovensku pre tých, ktorí si svoju „pravdu“ nevedia kúpiť. Šťastnejší si kúpia čokoľvek – od pravdy až po glejt o čistote pred zákonom absolútne všetko. Svojím spôsobom sme unikát – na vykonávanie povolania šoféra taxíka požadujeme o.i.aj čistý výpis z registra trestov (a to platí aj pre zamestnancov-nepodnikateľov), no štát môže riadiť hocikto – aj opakovane usvedčení klamári, či ľudia, ktorí svojou „prácou“ v minulosti spôsobili štátu miliónové alebo miliardové škody, a nemusia za to niesť zodpovednosť, pretože kolektívna vina sa nepripúšťa – s výnimkou skupín mafiánskeho razenia.

Nebláznite – politická strana určite nie je zločinný spolok mafiánskeho typu. To sa vám určite len zdá … však medzi politikmi sa nikdy nestrieľa – len občas vydiera, dlhodobo klame, zavádza či kradne – kdeže, politik nie je mafián a to ani vtedy, ak ho niekto s nekalým morálnym profilom financuje, alebo si s ním potriasa rukou.

Veru, obyvatelia (nielen) okolitých krajín nám musia doslova závidieť, ako rýchlo sa uberáme cestou prosperity (vyvolených). Nestačia sa diviť, ako jednoducho sa dá vládnuť národu s dušou holubičou (či skôr s holou ….), ako dokonale sa vieme tváriť, že všetko je vlastne oukej, akurát sused je darebák, pretože sa nechce nechať okrádať a tak sa vysťahuje do zahraničia … gauner jeden zradcovský.

Ťažko sa potom diviť, že pribúdajú na trhu knihy o našich zločineckých celebritách v Ilave či Leopoldove, ale nepribudne ani písmenko v súdnych spisoch o tom, kto ich „podnikateľskú“ činnosť kryl a aký trest ho čaká.

Aj v takom New Yorku nám musia len ticho závidieť – oni mali mesto s oveľa väčšou populáciou rozdelené medzi päť rodín, počet rodín, ktoré by si chceli deliť Slovensko číta už vyše poldruha stovky … iste, tých reálne vplyvných máme len osem-desať, ale môžeme sa radovať – nevládne nám mafia, vládnu nám len ľudia, ktorí chcú robiť a robia iným ľuďom dobre – ak sú to ich ľudia. Nie, nie my naozaj nemáme žiadne problémy s korupciou a mafiou … asi preto, že človek si aj na šibenicu zvykne, hoci len nakrátko.

Posledná slová istého zomierajúceho (filmového) mafiána zneli „celý tento život trvá len päť minút“ a keďže zomieral vo veku kmeťa, mali by sme sa nad nimi zamyslieť …