Vari sa v redakcii Športu nehanbia za svoj webový portál ?

7. júla 2017, cudzinec, Nezaradené

Asi nie, pretože odkedy spadol ich portál do správy Azet-u, zmenil sa na bojisko, preplnené vulgárnymi príspevkami, nechutnými urážkami nielen medzi diskutérmi, ale často aj na adresu športovcov, trénerov a ostatných zainteresovaných …

Jednu z diskusií si môžete prečítať aj tu. Zhrozíte sa, ale nielen v spomínanej diskusii. Skúste si pozrieť aj iné, a nebudete chápať, čo sa vlastne deje. Kým si denník Šport spravoval diskusný portál vo vlastnej réžii, kde-tu sa objavili vulgárne komentáre, ale boli to skôr ojedinelé výnimky. Možno si mysleli, že zverenie správy portálu do iných rúk bude správnym krokom, ale v prípade Azet-u to bol jasný krok vedľa. Smutné je, že táto situácia pretrváva pomerne dlhú dobu, ale nikoho to zjavne nezaujíma.

Dokedy ? Dokedy budú beztrestne padať na športovom portáli vyjadrenia typu – citujem – „na Slovensku som stretol len debili“ … ? Dokedy sa budú zodpovední len prizerať tomu svinstvu, ktoré dnes pravidelne zaplavuje portál jedného z najpopulárnejších denníkov na Slovensku ? Len pre zaujímavosť, v susednom Česku sa podobné problémy objavujú v diskusiách len ojedinele, asi zásluhou toho, že prikročili k nepopulárnemu, ale zrejme jedinému fungujúcemu opatreniu – dôsledne preverujú identitu diskutérov. Nie je žiadnou výnimkou, že poslednou bránou k umožneniu účasti v diskusii je tzv.aktivačný list, zaslaný na adresu potenciálneho diskutéra.

Žiaľ, portál denníka Šport nie je výnimkou.

Podobný „štýl“ diskusií nájdeme aj inde – napríklad na webe denníka Nový Čas – pozrite sa – … opäť sa však jedná o portál v správe Azet-u. Je to náhoda, alebo skôr pravidlo – správcovia jednoducho nezvládajú plnenie svojich povinností ? Ak vezmeme do úvahy, že v diskusiách Pravdy sa často odstránia aj príspevky, ktoré sú len ironické, v duchu týchto pravidiel by diskusia na weboch Športu či Nového Času už neexistovala. Trúfam si odhadnúť, že 90% diskutérov by bolo trvale zablokovaných.

Otázka z nadpisu by mala rezonovať v mysliach zodpovedných v redakcii Športu – naozaj sú presvedčení, že je všetko v poriadku a súčasný systém správy ich webu nepoškodzuje povesť ich denníka ?