Neznámemu „vodičovi“

8. júla 2017, cudzinec, Nezaradené

Možno si teraz myslíš, že si frajer a možno ťa všetci spolujazdci tľapkajú po pleciach … ale život je plný zvratov, a najmä nečakaných.

Videli sme s rodinou tvoju „frajerskú“ jazdu, ktorú si predviedol na trase Hybe – Nemecká v nedeľu podvečer. Videli sme, ako ťa za Nemeckou prešlo hrdinstvo a frajerina, a zbabelo si odbočil na parkovisko v strachu, že ťa obete tvojho vystrájania na ceste sledujú – a potom si sa pobral smerom na Brezno, hoci si išiel do Banskej Bystrice.

Myslíš, že blokovanie a obmedzovanie ostatných vodičov je prejav tvojej „dospelosti“ ? Myslíš, že je frajerinou, ak blokuješ vozidlo zdravotnej služby, ktoré najprv brzdíš úmyselne pomalou jazdou a potom prudko pridávaš, aby ťa nemohlo predbehnúť ? Myslíš, že je všetko v poriadku, ak zablokuješ pripájací pruh na hlavnú cestu v Podbrezovej, následne úmyselne vojdeš do dráhy vozidla, ktoré ťa obchádza, pretože v danom pruhu stojíš a zdržiavaš ?

Kdeže … možno tvoj Hyundai i40 pôsobí na mladé baby, ktoré ani nevedia, ako poriadne auto vyzerá, ale hlavne nevedia, že nemajú sadať do auta s nezodpovedným hlupákom.

Neviem, čo urobí šofér auta, ktoré si dlhé kilometre zdržiaval, blokoval a nakoniec si jeho posádku dokonca ohrozil na križovatke v Podbrezovej, keď si chcel ukázať, že pred teba nikto nepôjde. Ale pri krátkej debate na čerpadle, kde sme vedľa neho tankovali, nám prezradil, že má v aute nainštalovanú kameru, na ktorej má zachytené všetky tvoje „frajeriny“, ktoré si na spomínanom úseku predviedol. A dodal, že pôjde na teba podať trestné oznámenie, pretože podľa neho na cesty nepatria ľudia, ako si práve ty – frajer za volantom. Pretože to nie sú vodiči, ale darebáci.

Čo urobí naozaj, to neviem. Ale želám si z celého srdca, aby urobil presne to, čo povedal. Pretože nie si frajer, ale nezodpovedný darebák, ktorý patrí kdekoľvek, ale za volant auta určite – nie.