Všetkého priveľa škodí . ..

29. júla 2017, cudzinec, Nezaradené

Napríklad máme poldruha stovky poslancov … súdiac podľa dlhodobých výsledkov ich „práce“ by nám stačilo aj osem poslancov …

Medvede sa nám prechádzajú pomedzi domy (nielen) v Tatrách, ale aj iných lokalitách. Stará pravda hovorí, že divé zviera ide medzi ľudí vtedy, ak má nedostatok potravy.

V poslednom čase sa nám množí aj iná „zver“ – napríklad zlodeji myšlienok. „Umelci“, ktorí si pohotovo osvoja myšlienky iných, a sú nesmierne pobúrení, ak im to niekto vyčíta – najviac týchto elementov sedí vo verejných funkciách, ale nájde sa ich dosť aj mimo verejného života.

Doktori hovoria, že sa nám v poslednom čase rozmohli duševné choroby. Dá sa súhlasiť, pribúda hodne ľudkov, ktorí sú nastavení len jedným smerom, a nevidia – nepočujú zlo. Spoznáte ich ľahko, mnohí z nich sú zneuznaní kandidáti na všetko možné, od pilota vesmírnej lode po najvyššieho direktora „Všehomíra“.

Nedávno som videl skvelú párty … výhradne na pozvánky, hoci organizátorom bola spoločnosť, visiaca (hlavne) na štátnom (cecku, ako sa ľudovo hovorí) … ale treba uznať, spoločnosť to bola naozaj vyberaná – o.i. traja človiečikovia, ktorí pripravili o prácu približne desaťtisíc ľudí, pár milionárov z chatrče (nič nevymysleli, nevyhrali ani v lotérii, ale peniaze im vypadávajú pri chôdzi z vreciek), pár večných funkcionárov, ktorí majú za sprostého každého, nesediaceho v lavici obďaleč … naozaj „elita“ národa … len dúfajme, že nebude za nejaký čas voňať naftalínom, ako niekdajší aparátčici …