O „odborníkoch“ nielen v bankách

4. augusta 2017, cudzinec, Nezaradené

Pomaly a iste sa čoraz viac objavuje v médiách myšlienka, že klienti bánk budú platiť aj tzv.záporné úroky, alebo ľudovo povedané – banka bude zarábať a vlastník vkladu prerábať.

Naozaj „pokroková“ myšlienka, nie však udivujúca v dobe, keď sa nemeckým a francúzskym bankovým podvodníkom prepiekol euroval, ktorý ani okrajovo neslúžil na záchranu ekonomík, ale len na náhradu rizikových investícií bankárov. Presnejšie investícií, ktoré by sa v malom objeme nazvali – zločinom. Zločinom na klientoch, ktorých v mene politického záujmu desiatky rokov okrádali správcovia ich vkladov nakupovaním bezcenných dlhopisov a iných „aktív“.

Banka proste v súčasnom podvodnom systéme zarába za každých okolností, klient a teda vlastník vkladu je rád, ak úrok na vklade pokryje aspoň infláciu a rast cien. V spojení s úvahami o zrušení hotovostného platobného styku sa tak dá hovoriť o príchode doby, keď bude okrádanie národov zákonne chránené. Vraciame sa do novodobej verzie feudalizmu, keď pán mal právo na všetko a poddaný len držať hubu a krok.

Naozaj „pokrok“ …

Ale čomu sa už diviť, keď politické strany priam pretekajúce odborníkmi rozdávajú vyhlásenia o „nezákonných“ vyšetrovacích spisoch, či rozprávajú o nezákonných a neprijateľných dôkazoch, ktoré však proti svojim oponentom nielen pokojne použijú na verejnosti, ale dokonca žiadajú – použité tieto dôkazy, ako zákonné – teraz nie sú o nás. Nuž čo kraj, to mrav … alebo aj nemrav.

Treba uznať, naozaj žijeme dobu pokroku … však nič tak pospolitý ľud nepoteší, ako polonahé poslankyne – samoliečiteľky, či osôbky radšej smutné v mercedese než veselé v električke, alebo krikľúň obsýpajúci poslanecké lavice striekačkami, či rozhadzujúci urážlivé transparenty, rôzne vulgarizmy a podobne. Naozaj „elita“ národa, ktorá si za svoje verejné prezentované „schopnosti“ zaslúži vyššie ocenenie, než ľudkovia, ktorí si naivne myslia – byť poctivý a slušný, to je cesta života.



Vlastne sa ani nemôžeme diviť, keď vidíme, čo dokáže aj medzi ľuďmi vypotiť na blogu či v diskusii univerzitným diplomom ovenčená hlava …