Skvelý čas . .. na predčasné voľby

7. augusta 2017, cudzinec, Nezaradené

Ak je ekonomika naozaj v takej dobrej kondícii, ako tvrdia nielen predstavitelia SNS, potom by nás určite nezruinovali náklady na predčasné voľby. Avšak za zmenených podmienok …

V prvom rade by im musela predchádzať zmena pravidiel. Žiadne opakujúce sa, alebo neobmedzené mandáty, žiadne politické nominácie do štátnych funkcií, ale nominácie založené výhradne na odbornosti a preukázateľnej praxi.

Koniec s multifunkčnými osobami typu Macháčková a spol., koniec nezávislých poslancov či rôznych prebehlíkov, a rovnako aj obmedzenie kandidatúry tých, čo zmenili stranícky dres, v ktorom počas posledného obdobia vykonávali mandát poslanca.

A to najhlavnejšie – žiadne dotácie za volebné výsledky. Nech si politické strany či hnutia živia ich členovia, z vlastného vrecka.

A nielen to. Treba zrušiť poslanecké platy, nech sa poslanci živia civilným povolaním, a stačí im preplatiť mzdu za dni, strávené na rokovaniach NR SR. Zrušiť asistentov, alebo si ich môžu platiť – opäť politické strany.

Vlastne nevidím dôvod, aby existovali politické strany. Možno by sa mal zmeniť celý systém … a zaviesť systém individuálnej kandidatúry na konkrétny post. Ako by sa dalo niečo podobné realizovať, to naozaj netuším. Ale je ideálna príležitosť, aby sa konečne národ prebudil a zastavil systém parlamentnej kleptokracie, vulgarizmu a príživníctva.