Na východe všetko možné . ..

11. septembra 2017, cudzinec, Nezaradené

A treba uznať, aj medzinárodné spoločenstvo vie rozlíšiť, kedy nahlas kričať a kedy naopak – hubu držať.

A tak preniesli „na rukách“ zvrhnutého gruzínskeho prezidenta M.Saakašviliho na Ukrajinu, ktorej zvrchovaný pán a vládca P.Porošenko jednoducho – odňal svojmu bývalému kumpánovi občianstvo, pretože sa ten začal správať neslušne a začal hrýzť ruku, ktorá ho nielen chránila, ale aj kŕmila. A svet viac-menej mlčí – pretože oboch potrebuje. Samozvaného ukrajinského prezidenta, či skôr diktátora Porošenka v kampani proti Rusku, a jeho bývalého spojenca ako prípadnú alternatívu … keďže banderovské bandy, pochodujúce nielen po Majdane, sú už akosi neobhájiteľné.

Na Slovensku síce nemáme banderovcov, ale máme zase holuby, ktoré doručujú utajené správy a informácie do tých „správnych“ schránok. A tieto, iste len „náhodne“ doručené zásielky nie je možné zverejniť, ale je možné iným spôsobom odhaliť, čo obsahujú – napríklad verejne vyriecť informáciu, že utajená zásielka sa týka politického oponenta – čo je podľa môjho názoru presne to isté, ako prečítanie zásielky.

Neviem, ale podľa mojich skromných znalostí je trestné akékoľvek zverejnenie utajovaných skutočností … a pokiaľ viem, tak sa nesmú zverejňovať ani informácie o prebiehajúcich trestných konaniach.

Nuž, sme však v srdci Európy, či skôr bývalá súčasť východného bloku, a tak sa môže všetko – čo by u iného bolo pokladané za marenie konania, alebo snaha o ovplyvňovanie účastníkov konania, to sa dá dnes vykladať aj ako – hrdinstvo. Asi budem márne čakať, že niekto vo veci neoprávneného nakladania s utajenými informáciami začne konať … a ak by aj začal, určite sa nič nezistí, a nič nepomôžu ani všadeprítomné kamery, ktoré vedia v prípade potreby aj – oslepnúť. A možno nás budú presviedčať, že akurát na mieste, kde bola pochybná zásielka doručená, nie sú žiadne kamery, alebo …

Príjemca zásielky býva na odľahlej samote, kde ani vtáčika-letáčika nestretnete, len holuby vedia presne – kam letia. Čudné ? Ale kdeže, už si nepamätáte, ako svojho času vedel nájsť premiéra každý, okrem doručovateľa úradnej zásielky ?