Spojenými štátmi a Nemeckom otriasa moloch komunizmu . ..

27. septembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Zdá sa, že v oboch krajinách sú pri moci komunisti. Nie, to rozhodne nie je žart. Ale práve za komunistického režimu bolo bežným zvykom, že vinu nedokazoval žalobca, ale obžalovaný musel dokázať svoju – nevinu. Ako sa ukazuje, nielen v USA či Nemecku sa na medzinárodnej úrovni stalo bežnou praxou, že obžalovaný dokazuje svoju nevinu, a ak ju nevie preukázať – čelí rôznym sankciám.

Podľa tvrdení predstaviteľov USA i Nemecka zasahovalo Rusko do priebehu volieb v oboch krajinách. Dôkazy ? Žiadne. Nespomínajúc skutočnosť, že obe krajiny sa v minulosti vôbec netajili svojím zasahovaním do vnútorných záležitostí Ruska, či už prostredníctvom mimovládnych organizácií, alebo podporou oponentov súčasnej ruskej vládnej moci. Takže … otázka znie jasne – sú pri moci v Nemecku a USA komunisti, keďže dokazovanie neviny bola ich zavedená prax ?

Minulosť nemeckej kancelárky A.Merkelovej je verejne známa, a rovnako je známe, že mala svojho času veľmi blízko k predstaviteľom východonemeckého komunistického režimu. V prípade amerického prezidenta D.Trumpa či jeho neúspešnej protivníčky H.Clinton je však niečo podobné vylúčené. A sotva sa dá tvrdiť, že sa z večera na ráno stali priaznivcami praktík režimu, ktorý pravidelne označujú ako zločinecký. Kde je teda pravda ? Hádam v starom a známom tvrdení – účel svätí prostriedky, peniaze nemajú meno a nesmrdia …

Otázkou však je, či naozaj ide o demokraciu, alebo skôr o skrytú diktatúru, využívajúcu metódy komunizmu …

Na to bude musieť nájsť odpoveď každý čitateľ na základe vlastnej úvahy. Je však isté, že niekdajší komunistický režim a súčasné politické praktiky majú veľa spoločného. Kedysi sa neuznávalo nič, čo nepochádzalo z krajiny svetlých zajtrajškov ZSSR, alebo jej spriaznených spojencov – dnes sa veci hodnotia podobne, čo povie alebo urobí niekto z našich partnerov a (zatiaľ) spojencov – je sväté. Ruský zradca je hrdina, zradca súčasných demokratov je darebák, hodný pobytu na šibenici (kedysi to bolo presne naopak). Podobne to platí v mnohých oblastiach – môžeme začať prezentovaním názorov na jednotlivé veľmoci a skončiť spomienkou, že skoro v každej oblasti to bolo presne to isté, len v opačnom garde. A pri zamyslení nad tým všetkým vás možno napadne neodbytná otázka – skončil vlastne komunizmus ?

Môj názor ? Oficiálne bol postavený mimo zákon, aby sa dali potichu využívať jeho osvedčené praktiky. A nedá mi, ale pri pohľade na správanie európskych i amerických politikov mám dojem, že sú väčšími komunistami, než kedy boli Ceausescu, Kádár, alebo Brežnev … však sa stačí pozrieť na americkú vízovú politiku – ak nespieva tvoja krajina našu pesničku, alebo nás dokonca kritizuje, prípadne tam vládne iný režim, než pre nás vhodný a prijateľný – seď doma a nelez sem, nechceme ťa … komunisti ako vyšití, nie ?