Slovenská opozícia – „výkvet“ morálky, slušnosti a záujmu o potreby národa

4. októbra 2017, cudzinec, Nezaradené

Uplynulo vyše roka od začiatku rôznych protestov opozície, ktorých cieľom bolo odstúpenie ministra vnútra, vysťahovanie premiéra z komplexu Bonaparte, alebo iných požiadaviek …

A tak som bol zvedavý, čo urobí opozícia v otázke odhalení a podozrení okolo prezidenta A.Kisku. Či bude mať rovnaký meter na prezidenta, ako na svojich parlamentných súperov. Výsledok ?

Zo stručnej prehliadky profilov troch najväčších kritikov vládnutia a správania R.Fica, R.Kaliňáka a spol., sa k danej kauze nedokázal seriózne vyjadriť – nikto ! Na facebooku SaS som akurát objavil niečo o kauze, spojené s konštatovaním – údajná kauza – čo je naozaj k smiechu, ak si uvedomíme, že firma sa k prešľapu priznala a zaplatila dlh vrátane sankcie, čím v zmysle zákona pominula „trestnosť skutku“ ! V zmysle platného trestného zákona.

Na profile SME RODINA je krásne vyjadrenie – „Nikto nás nedrží za gule“ … keď je to tak, prečo tam nie je o spomínanej kauze ani zmienka ? Však aj predstavitelia tejto strany tvrdili, že im ide o slušnejší štát, nie ?

Márne som hľadal aj na profile najluxusnejšieho slovenského „trabanta“ – neustálych bojovníkov proti zlu, korupcii a zneužívaniu postavenia – teda hnutia OĽANO. Opäť ani zmienky o kauze, ani stopa po názore na danú vec, proste nič.

Takže ? Iste, nesmiem byť neobjektívny a treba pripustiť, že sa našlo aj niečo pozitívne – „odborné“ vyjadrenie „zeleninára“ na vybavenie našej armády a jej bojaschopnosť.

Ale aj tam sme sa len dozvedeli, že naše letectvo je v dezolátnom stave (koho zásluha to asi je …?), a v žiadnom prípade nemôžeme siahať po zbraniach a zbraňových systémoch z Ruska. Neviem – nemá byť vybavenie armády o kvalite, možnostiach využitia, prijateľnej cene a splnení podmienok, súvisiacich s obranyschopnosťou Slovenska ? Ináč, v tom Turecku musia byť veľmi sprostí, keď ako člen NATO nakupujú ruský „šrot“ namiesto špičkovej „kvality“ z USA, nie ? A velenie NATO je asi tiež pekne „vymleté“, keď to Turecku toleruje … alebo je to inak ?

Opozičná morálka a strach o budúcnosť národa končia presne tam, kde končia rovnaké atribúty ich oponentov – pred dverami vlastných záujmov. Alebo môže padnúť aj otázka – nie je mlčanie v spomínanej kauze, či vágne reakcie dôkazom,že predsa len niekto a niekoho – drží (nielen) za gule ? Ale skôr – pod krkom ?