Minister Drucker, planéta je preľudnená, však ?

9. októbra 2017, cudzinec, Nezaradené

Pretože iné dôvody, vedúce k súčasnej “optimalizácii” zdravotníctva si neviem predstaviť. Alebo sú zisky korporácií príliš nízke ? Komu vlastne slúžite – daňovým poplatníkom, alebo oligarchom ?

Nebudem rozoberať celé Slovensko, vyberiem si len okres Krupina, v ktorom žijem. Akékoľvek ošetrenie odborným lekárom je problém – buď je ambulancia preplnená, alebo žiadna nie je. Čoraz častejšie musíme chodiť po okolitých okresoch a doslova sa doprosovať, aby niektorý lekár prijal pacienta. Okruh zdravotnej turistiky je naozaj široký – od Zvolena cez Šahy, k Leviciam alebo Žiaru nad Hronom, samozrejme nesmieme zabudnúť na Banskú Bystricu. Ak budem hovoriť len za našu rodinu, mesačne minieme na tieto “výlety” v priemere sto eur, nerátajúc poplatky za lieky. Nemocnica v Krupine funguje len z milosti Božej, a v podstate je odkázaná na prehliadku pacienta a jeho “odoslanie” do nemocnice vo Zvolene, alebo niekde inde. Keď má pacient šťastie, počká si na sanitku len polhodinu, niektorí čakajú aj niekoľko hodín.

Takže mám na vás oprávnenú otázku – takto si predstavujete kvalitné služby ? Ach prepáčte, zabudol som, že vy niečo podobné neriešite. Celkom by ma zaujímalo, čo vás kvalifikuje na vedenie zdravotníctva. Pretože máme aj čerstvé spomienky na praktiky právnikov vo vedení spoločnosti Rapid Life … a začíname mať nielen v Krupine pocit, že čo právnik, to bezcitný a chamtivý človek …

A poznámka – chcel by som vedieť, kto a kedy zaplatí zbytočné výdavky, ktoré sme nemuseli platiť ani za socializmu. Pretože darebácky a zlodejský systém poisťovní nepotrebujeme, ak neslúžia tomu, čomu majú – ochrane zdravia a života človeka.