Predstavitelia opozície nerozoznajú premiéra od prezidenta . ..

11. októbra 2017, cudzinec, Nezaradené

… asi im platíme málo na to, aby mohli navštíviť očného lekára, ktorý by im pomohol. Prečo ? Naposledy prebehla médiami výzva opozície, aby R.Fico rezignoval na funkciu premiéra … výzva prišla po dlhých dňoch mlčania počas kauzy prezidenta Kisku, ktorá sa vo svetle nových odhalení začína javiť len ako vrchol ľadovca …

Nemám nič proti výzve na adresu premiéra, napokon tých prešľapov vlád pod jeho vedením bolo viac než dosť. Ale … ak platí tvrdenie opozície, že všetci majú byť pred zákonom rovní, mala posledná výzva ísť na adresu dvoch politikov – tak premiéra, ako aj prezidenta. Pretože vývoj kauzy Kiska jasne a bez akýchkoľvek pochybností poukazuje na rôzne prešľapy prezidenta, pričom nad problémom jeho firmy a jej daňových deliktov môžeme veselo mávnuť rukou. Prezident totiž priznal, že svoju osobu prezentoval aj v čase, kedy sa predvolebná kampaň zákonom nepovoľuje, a rovnako priznal, že využil oveľa viac finančných prostriedkov, než zákon pripúšťa. Iste, právnický dogmatik by povedal, že počas kampane zákon rešpektoval a jeho konanie pred kampaňou treba najprv dokázať, presnejšie treba dokázať – jednalo sa o predvolebnú kampaň.

Ale ak sa už bavíme o odstúpení, som za – ak odstúpi nielen premiér, ale aj prezident a rozpustí sa parlament, ktorý aj tak neplní funkciu, danú zákonom. Dnes totiž sedí v parlamente množstvo ľudí, a to nielen s pochybnou minulosťou alebo rétorikou, ale aj ľudí, u ktorých sa oprávnene dá pochybovať o ich duševnej spôsobilosti na výkon mandátu poslanca. Nie, rozhodne nemám na mysli I.Matoviča. V jeho prípade si hovorím, že čím viac povie, tým menší význam jeho výroky majú. Ako toť ten posledný, kde hrdo oznámil, že sa vráti do práce len vtedy, ak z nej odíde jeho – šéf. Ktovie, ako by Matovič naložil so zamestnancom, ktorý by o ňom povedal niečo podobné.

Zdá sa, že nielen slovenská politika je plná škuľavcov … aj v médiách sa nájdu, vlastne ich tam je neúrekom …

Ako jeden ujčok z denníka SME, ktorý sa pohoršoval nad obnovením konania v prípade Kováča ml. Vraj je to hanebné. Áno, o hanebnosti musí vedieť svoje, však svojho času prehlásil, že ak sa zmenia majitelia denníka SME, on odíde s ostatnými. Ostatní odišli, majitelia sa zmenili a ujčok ? Ostal … možno preto, aby neostal – nezamestnaný.

Prezident vyzýva, vraj národ má zastaviť extrémistov. Neviem, obehol som niekoľko obchodov, ale nikde takú tvrdú a veľkú metlu nemajú. Pretože za extrém za dá považovať kde-čo, záleží na uhle pohľadu. Napríklad ja pokladám za extrém aj to, že niekto zotrvá vo verejnej funkcii aj napriek tomu, že sa priznal k fixľovaniu … asi mám príliš husté sitko, nie ? Rovnako pokladám za extrém, ak niekto chce bojovať s extrémistami, a pritom sa s nimi potichu za humnami stretol a vyjednával o spolupráci.

Harabin je darebák, vrešťal ktosi v diskusii. Ale nedokázal mi odpovedať na jednu otázku – kde je problém, keď Harabin opakovane vyhráva spory so svojimi oponentmi ? Buď zákony (a blbci v parlamente) prajú len Harabinovi, alebo sú zákony v rámci normy, ale Harabin vyhráva spory, pretože na druhej strane stoja – blbci …ktoré je správne ? Možno možnosť C – nie sú blbci, akurát vlastnia diplomy, ktoré nezodpovedajú ich schopnostiam. A blbci sú tí, ktorí im tie diplomy dali či skôr predali, a tí, ktorí ich dostali do funkcií – teda tí sú vlastne prefíkaní, pretože kde sa najlepšie kradne a klame ? Predsa pod dozorom – blbca …

Ale čo … život je fajn, nie ? Každý raz musí umrieť, a taká charita v prospech titulovaného blba z moci úradnej sa predsa pripíše k dobru, nie ? Ako jedna úradníčka povedala – neurážajte ma slovami, že som platená z vašich daní … veru, asi by som mal byť skôr urazený – ja … hľadá sa očný lekár, poznáte nejakého ?