Zvláštna morálka liberálov . ..

14. októbra 2017, cudzinec, Nezaradené

Predsa len tú škodu uhradil, pokiaľ viem sa ospravedlnil za svoje konanie, uznal si to ako chybu, tak neviem, čo by sme mali od neho ešte chcieť. Navyše sa rozprávame o relatívne nízkej sume … (R.Sulík, europoslanec a predseda SaS pre HNonline o daňovej kauze firmy A.Kisku)

Ak pominieme skutočnosť, že predseda „liberálov“ len potvrdil skutok firmy A.Kisku tak, ako ho uviedli „mafiánske a nepriateľské“ kruhy k prezidentovi, tak strelil gól do vlastnej bránky, čo sa mu ostatne nestalo prvý raz.

Pretože jeho výrok sa dá chápať rôznym spôsobom, a niekto by si ho mohol vysvetliť aj takto – na fixľovaní a obchádzaní zákonov nie je nič zlé, a ak vás náhodou chytia, stačí zaplatiť škodu a ospravedlniť sa, vec je vybavená. Naozaj liberálny postoj k podobnému konaniu, keby predseda liberálov nezabudol na svoje predošlé výroky, smerujúce na adresu politických oponentov, ktorých v nejednom prípade vyzýval k vyvodeniu zodpovednosti a odstúpeniu z funkcií aj na základe nepotvrdených podozrení, respektíve činnosti osôb a subjektov, ktoré tieto dotknuté osoby – poznajú.

Iste, chápem – dnes potrebuje opozícia priateľského prezidenta úplne rovnako, ako to kedysi potrebovala v časoch vládnutia V.Mečiara. Lenže … doba sa akosi zmenila, a dnes už na podvody v štýle „Zachráňte Markízu“ sotva niekto skočí.

Ospravedlnenie a náhrada škody, to sú v prípade porušenia zákona len poľahčujúce okolnosti, no podstata skutkov sa tým nestráca. A nestráca sa tým ani fakt, že skutky sú porušením zákona. Nevytráca sa tým ani podstata myšlienky, že prezident ako najvyšší predstaviteľ krajiny by mal byť autoritou a morálnym vzorom pre národ. Prezident je totiž vizitkou národa …

Iste, súdiac podľa správania slovenských politických špičiek, slová ako národ, vlasť či nezávislosť, asi veľa neznamenajú. Však pomaly a potichu spolupracujú na modernizovanej forme obnovy rakúsko-uhorského geta národov, čo dnes nazývajú slovami jadro únie, pretože použiť pravdivé označenie nemôžu. Ak by to urobili, nielen slovenský národ by ich hnal svinským krokom tam, odkiaľ prišli. Ukazuje sa však aj to, že ich pokrytectvo je príliš priehľadné. Ak si ich ciele aj nikto nevšimne, sami ich vyzradia svojou neopatrnou rétorikou.

Napriek tomu by sme im mali niečo pripomenúť – za porušenia zákona sa udeľujú tresty, ospravedlnenie nestačí a ľudia, ktorí sa akokoľvek podieľajú na porušení zákona, nemôžu, ba nesmú reprezentovať národ. Nie sú toho hodní, a národ si nezaslúži, aby ho iní vnímali cez ich „osobnosti“. Hoci – tak, ako som sa zasmial nad údajnými dôvodmi odstúpenia M.Klusa z predvolebnej kampane v BBSK, dnes sa smejem aj nad vyjadrením R.Sulíka v kauze Kiska.

Klus odstúpil, pretože šanca na úspech bola mizivá (keďže sa kedysi nezávislý kandidát stal pár dní po voľbách členom SaS), a vyjadrenie R.Sulíka dáva ďalšie dôvody, prečo sa zamyslieť a liberálov – radšej nevoliť. Nikdy a nikde. Pretože sa opäť potvrdilo, že hodnoty liberálneho domu sú príliš „pružné“. Však, inak by to ani nešlo, prispôsobiť sa aktuálnym potrebám, nie ?